Si estàs pensant a reformar la teva cuina, has de saber que una de les coses més importants a tenir en compte és la il·luminació. En Nexdom comptem amb anys d’experiència en reformes i tenim experts en tots els camps, així que sabrem donar-te els millors consells i aconseguir la il·luminació perfecta, utilitzant tant la llum natural com l’elèctrica.

 

Demana pressupost per a la reforma de la teva cuina sense compromís

 

En qualsevol cas, hem preparat aquest article perquè sàpigues el bàsic sobre la il·luminació de la cuina abans d’embarcar-te en el teu nou projecte.

 

Las claves para la iluminación perfecta de la cocina

 

Com planificar la il·luminació de la cuina?

Planificar els punts de llum segons les teves necessitats

Per a il·luminar correctament una cuina, el primer pas és dividir-la en diferents zones, és a dir, planificar el disseny segons l’ús. Els dos espais bàsics d’una cuina a l’ús són la zona de treball i la de gaudi, la qual cosa establirà les bases per a la il·luminació. Abans d’embarcar-nos en la reforma, delimitarem aquestes dues zones. Per descomptat, això ho farem si la cuina té una superfície prou gran com per a dividir-la en dues zones: és possible que comptem amb una cuina més petita que utilitzem només com a espai de treball i en la qual no hi hagi una taula o una barra per a menjar. En aquest cas, la planificació de la il·luminació serà diferent.

 

Triar entre llum freda o càlida

El següent a tenir en compte és la temperatura de la llum, és a dir, si triem llums més fredes o més càlides. En realitat, la cuina és una estada ideal per a jugar amb diferents temperatures, de fet, és molt recomanable fer-ho. Molts experts en decoració aconsellen una llum més freda per a les plaques de cocció i la zona on es cuina (aixetes, placa de cocció, fogons…) i llums més càlides en la zona d’ús, per exemple, sobre la taula.

Finalment, no oblidem que la il·luminació de la cuina ha de respondre a una necessitat irrenunciable: ha de ser pràctica i funcional. Potser hi ha alguna cosa pitjor que una cuina incòmoda?

 

T’interessa: Tendències en reformes de cuina

 

Las claves para la iluminación perfecta de la cocina

La il·luminació general de la cuina

Il·lumina els punts claus de la cuina

En una cuina hi ha dos tipus de llum, una general i una altra més específica que col·locarem en punts clau, com, per exemple, damunt dels fogons o la placa de cocció. Els tipus de llum general més populars en les cuines són els plafons de llum i els focus encastats, que proporcionen una llum que es propaga de manera uniforme i constant per tot l’espai. El més recomanable és instal·lar focus led, que ens permeten estalviar energia i resulten molt més econòmics.

 

Propostes decoratives per a la teva cuina

 

La instal·lació dels focus encastats, coneguts també com downlights, té el seu secret: convé instal·lar-los alineats o en paral·lel i amb una distància de metre i mig entre ells, aproximadament, per a aprofitar al màxim la seva potència sense oblidar l’estalvi d’energia. Hi ha també diferents opcions estètiques, ja que es comercialitzen de diferents formes i grandàries.

Aposta per les llums regulables

Una altra possibilitat molt recomanable, ja sigui en la il·luminació general o en la puntual, són les llums regulables, que ens permeten canviar l’ambient de la cuina segons el nostre estat d’ànim o l’ús que li estiguem donant. Per exemple, no cuinem de la mateixa manera quan fem una amanida o una truita ràpida per a sopar que quan preparem un sopar per a amics, que cuinem amb més calma i més gaudi, amb música i fins i tot una copa de vi. Si instal·lem llums regulables en intensitat i temperatura, podrem adaptar la il·luminació de la nostra cuina al nostre estat d’ànim. Tens més preguntes? Compta amb el nostre assessorament per a reformar la teva cuina.

 

Las claves para la iluminación perfecta de la cocina

 

La il·luminació de la cuina per zones

Passem ara a parlar de la il·luminació puntual, un element clau en tota cuina i una qüestió essencial per a il·luminar-la correctament. Per a això tenim diverses opcions, així que vegem-les fil per randa:

  • Plaques de cocció: per a il·luminar la placa de cocció, la millor opció és instal·lar tires led en la part inferior dels armaris. Aquestes tires proporcionaran la il·luminació necessària per a fer petites tasques i a més ens serviran també com a il·luminació d’ambient, ja que emeten una llum suau i càlida.
  • La taula de la cuina: si tens la sort de disposar d’espai per a posar una taula en la cuina, és important que cuidis la il·luminació per a aprofitar-la al màxim. La recomanació dels experts és que la taula se situï en una zona on arribi la llum natural, perquè sigui més acollidora. En aquest cas, és encara més important jugar amb les diferents temperatures de la llum per a diferenciar els ambients i que la taula tingui una aura càlida i acollidora. Una possibilitat, en aquests casos, és col·locar un llum de sostre, que marcarà una gran diferència amb els focus encastats o els plafons del sostre. Mentre la tinguem encesa, podrem apagar la resta de la il·luminació general (encara que en alguns casos convindrà deixar els punts de llum encesos). Això sí, compte amb la seva col·locació, perquè la llum no molesti als comensals.
  • Prestatgeries i decoració: També és possible instal·lar petites llums led per a destacar petits detalls de la cuina, com a prestatgeries amb pots de llegums secs o pastes, o adorns com, per exemple, jocs de cafè, etc.

 

Las claves para la iluminación perfecta de la cocina

 

Com veus, aconseguir la il·luminació perfecta per a la cuina és tot un art i, com a tal, no és gens senzill. El millor és deixar-ho en mans de professionals que tenen experiència en el disseny i la construcció de cuines a la mesura dels gustos, necessitats i preferències de cada client… I aquests professionals els trobaràs en Nexdom, perquè som experts a realitzar reformes amb total garantia de qualitat. Posa’t en contacte amb nosaltres, ja sigui per a ajudar-te a donar forma al teu projecte de reforma o simplement per a millorar la il·luminació de la teva cuina. Només has de cridar-nos!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]