L’estil industrial té diverses dècades d’història, però continua aportant frescor i modernitat, perquè comparteix aquest aire atemporal d’altres estils com el nòrdic o el minimalista, amb els quals està molt relacionat. Precisament per les seves característiques, és en el saló on la decoració industrial aprofita al màxim els seus avantatges i els seus millors trets. Si busques inspiració industrial per a decorar el teu saló, aquest article és per a tu.

T’interessa: 10 claus per a encertar amb l’estil nòrdic

Guia per a encertar amb la decoració minimalista

Quines són les característiques de l’estil industrial?

La paraula “industrial” ens remet irremeiablement a fàbriques, naus i polígons industrials… i és que aquesta és precisament la base d’aquest estil, que s’inspira directament en l’aspecte de les antigues fàbriques i naus industrials: es tracta d’un estil que precisa d’espais grans i molta llum natural i que converteix elements estructurals com les bigues o les columnes en elements decoratius. La clau és decorar sense tenir, aparentment, intenció de fer-ho, per la qual cosa es prioritzen materials naturals com la fusta, el formigó, l’acer o el ferro. Com el minimalisme, es tracta d’un estil en el qual preval la funcionalitat.

Necessites una reforma parcial per a condicionar la teva casa? T’assessorem!

Idees de decoració industrial per al saló

Si t’agrada l’estil industrial, el saló és probablement l’habitació ideal per a això. Aquí tens diverses idees i propostes que t’encantaran:

Parets de maó

Res encaixa tant en un estil industrial com les parets de maó: recorda que l’efecte que busquem en el nostre saló d’estil industrial és que sembli una fàbrica reciclada en habitatge, un espai reaprofitat. Si tens una preciosa paret de maó, que no se t’ocorri enguixar-la! I si, a més, en l’espai en el qual instal·laràs el saló hi ha altres elements estructurals com a columnes o bigues de ferro, millor que millor.

Inspiració: tendències per a combinar el maó vist

Open concept

Per descomptat, els envans són una cosa completament allunyada de la decoració industrial. El teu saló quedarà molt millor si té un disseny obert, és a dir, si està integrat amb la cuina i el menjador. D’aquesta manera, la sala semblarà més gran i s’aprofitarà millor la llum natural, dues característiques importants d’aquest estil.

Més inspiració: canvia la distribució de la teva llar i aposta per l’espai obert

Mobles grans i de fusta massissa…

Pocs elements i amb caràcter: una màxima bàsica si vols un saló amb decoració industrial. Tria una taula de fusta massissa gran i espaiosa i col·loca-la en un lloc prioritari del teu saló-menjador. Elements d’altres materials propis de l’estil, com, per exemple, unes gruixudes potes metàl·liques, són més que benvinguts.

…O de color

També pots utilitzar altres materials. Encara que els colors propis de l’industrial són els neutres, és un estil que permet l’eclecticisme i en el qual queden molt bé els tocs de color. Pots combinar la teva taula de fusta massissa amb cadires de color d’inspiració nòrdica o amb les mítiques cadires Tolix, clàssiques d’aquest estil i disponibles en multitud de colors, també neutres.

Tendències en salons moderns

Recicla i reutilitza

L’estil industrial té la funcionalitat del minimalisme però admet (i gairebé demana) uns acabats més toscos, per això és perfecte per a reciclar materials i peces que no usis. No dubtis a treure el teu costat més creatiu: tauletes de centre fetes amb grans caixes de fusta o planxes d’acer, sofàs o prestatgeries fets amb palets… Tot és possible!

Llums amb personalitat

Encara que la llum natural és essencial en un bon saló industrial, no subestimis la importància estètica d’un bon llum de sostre. Es tracta de l’element ideal per a incorporar l’acer, un dels materials clau d’aquesta mena de decoració. Un llum ben triat donarà el perfecte toc final.

T’has decidit? Demana’ns pressupost!

Com veus, la decoració industrial en el saló és elegant, funcional… i fins i tot sostenible. És perfecta per a espais diàfans… i per a ments creatives!