Tenir un pis petit no significa viure de manera incòmoda. La qüestió és saber aprofitar bé l’espai i analitzar les possibilitats de distribució de l’habitatge. Normalment, per a reformar pisos petits es necessiten solucions creatives per a guanyar espai, lluminositat, funcionalitat i sensació d’amplitud.

Vius en un pis de reduïdes dimensions i vols aprofitar l’espai? Si no saps per on començar, et donem alguns trucs i consells per a reformar un pis petit, tant de 30 com de 90 metres. A Nexdom, som especialistes en reformes a Barcelona i rodalies, per tant, si necessites un pressupost personalitzat, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres.

Modificar elements estructurals

Solucions reformes pisos petits

Aprofitar bé els metres disponibles és fonamental en les reformes de pisos petits. En general, el més adequat és prescindir d’envans innecessaris i obrir l’espai eliminant passadissos o qualsevol zona de pas. D’aquesta forma, aconseguim una major sensació d’amplitud. Una altra manera de sumar metres i connectar estades és eliminant les portes o fent-les corredisses. A més, podem canviar les parets per superfícies de cristall per a unificar, d’aquesta manera, tots els espais sense perdre la funcionalitat de cadascun.
En reformar un pis petit també podem aprofitar alguns elements sense la necessitat d’eliminar-los. Treu partit a l’arquitectura! En llevar envans i unificar espais, és normal trobar-se amb columnes o elements que no poden eliminar-se. Davant aquesta situació, no et preocupis. Pots integrar-los en la decoració! També, és ideal aprofitar l’altura dels sostres per a introduir armaris fins dalt o crear un entresolat.

Canvia el mobiliari

D’una banda, és important que el mobiliari no sigui voluminós per a aconseguir l’objectiu principal de la reforma: augmentar la sensació d’espai. Per a això, el millor és utilitzar mobles raconers i evitar una decoració sobrecarregada. Un altre recurs a tenir en compte és, pintar les prestatgeries o armaris del mateix color que el sostre i la paret. D’aquesta manera, obtindrem una sensació d’equilibri i harmonia. Seguint amb el color, l’ideal és pintar les parets d’un color clar. En reformar un pis, és millor triar tonalitats que reflecteixin la llum, no que l’absorbeixen. Així doncs, com a norma general, farem servir una paleta de colors com blanc, beige o gris. No obstant això, podem aportar detalls de color amb objectes com a coixins o tests.

D’altra banda, tenir en compte la il·luminació és fonamental. En les reformes de pisos petits, l’ideal és col·locar la zona de dia en la façana en la qual tingui més llum. Quant a la llum artificial, evitarem els grans llums penjants i instal·larem il·luminació encastada als sostres. En resum, col·loca la il·luminació de manera estratègica per a ampliar el fons de perspectiva!

Redistribueix i adapta les estades

solucions per a reformes integrals

Una altra solució per a reformar pisos petits és realitzar una bona redistribució interior. La cuina i el bany solen ser les estades més petites. Per això, és important centrar-nos en la planificació d’aquestes dues parts de la llar. D’una banda, una de les reformes més habituals per comoditat i espai és canviar la banyera per un plat de dutxa. Podem complementar aquest canvi amb un mirall gran que doti a l’estada una major sensació d’amplitud. D’altra banda, integrar la cuina amb el saló també és clau en les reformes de pisos petits. Unificar cuina, saló i menjador en una sola estada elimina barreres i, al mateix temps, aporta més espai i llum.

A la cuina, és fonamental canviar els mobles i electrodomèstics. Respecte als mobles, és aconsellable utilitzar uns a mida i amb molt de magatzematge. Quant als electrodomèstics, l’ideal és triar aquells que tinguin el format més petit. Una altra solució podria ser col·locar una taula abatible a la paret per a poder menjar i, al mateix temps, guanyar molt més espai.

 

Altres consells

Triar el mateix material en totes les estades crea un entorn unificat i harmoniós. Per això, és important aconseguir un conjunt visualment integrat: triar portes i finestres del mateix color que les parets, així com crear espais únics i amplis amb la col·locació d’il·luminació estratègica. Finalment, l’ordre és imprescindible en reformar un pis. És rellevant que cada zona de la casa estigui buida, sense andròmines tirades a terra i tot al seu lloc. Per exemple, tenir zones de magatzematge en forma de canapè abatible al llit pot ajudar a mantenir l’ordre. Recorda que el desordre és un dels grans enemics dels pisos amb pocs metres!

Com hem comentat, les reformes de pisos petits tenen un objectiu principal, el de guanyar metres; tot sense prescindir de l’estil i l’estètica, assolint espais funcionals amb molta llum. Així doncs, abans d’embarcar-te en aquest viatge, has de buscar inspiració i pensar en la distribució. Amb tots aquests consells per a reformar un pis petit, volem que obtinguis un habitatge molt millor que l’anterior; una llar que sigui espaiós, còmode i funcional.

Si necessites un pressupost personalitzat, no dubtis a posar-te en contacte amb Nexdom. Estarem encantats d’ajudar-te!