No, no té res a veure amb el sushi… Excepte per la seva procedència. Et comptem tot el que necessites saber sobre aquesta nova tendència japonesa que es basa en part de la filosofia nipona. L’estil wabi-sabi és un cant a la bellesa de la imperfecció, la naturalesa i el cicle de la vida, i portarà a la teva llar aquesta sensació de pau que tant necessites.

T’interessa: renova la teva llar amb una reforma integral

estilo-wabi-sabi

Què és l’estil wabi-sabi?

És possible que a la teva casa ja hi hagi elements propis de l’estil wabi-sabi, que fa de la senzillesa i la naturalitat la seva millor basa. L’objectiu de la decoració wabi-sabi és trobar l’equilibri en una llar en conjunció amb la naturalesa i el pas del temps. Sona bé, veritat? Perquè aconseguir-ho és molt senzill.

L’estil wabi-sabi celebra la imperfecció i l’autenticitat

estilo-wabi-sabi

Claus d’en la decoració de l’estil wabi-sabi

Colors neutres

La paleta de colors de l’estil wabi-sabi està formada per colors neutres que es poden trobar en la naturalesa: el blanc, el gris, els colors topo i sorra i els verds més olivácers. Són tons que transmeten tranquil·litat i que relaxen, que ajuden al fet que el mobiliari i la decoració semblin el menys artificials possible. Si no vols renunciar a donar-li un toc de color a la teva llar, pots decantar-te per algun detall en colors més vius que recordin a elements del món exterior, com el blava turquesa de la mar o un verda herba.

Més inspiració: quins són els millors colors per a pintar les parets de casa?

estilo-wabi-sabi

Materials poc tractats

Una de les característiques de l’estil wabi-sabi, com dèiem, és la cerca de l’equilibri natural i la celebració del pas del temps. Per aquesta raó, els materials que busquem són senzills i naturals, la pedra, la ceràmica o la fusta massissa.

A més, aquest estil reivindica preciosos materials com la fusta envellida i abraça les esquerdes de les parets o les peces de ceràmica, celebrant les petites imperfeccions. Integra la naturalesa en tots els materials de l’estada: tria rentamans i piles de pedra, sòls de parquet i portes de fusta per a aconseguir l’efecte complet.

Inspiració de dormitoris en tons blancs per a relaxar-te

estilo-wabi-sabi

Senzillesa, calidesa i minimalisme

La decoració wabi-sabi és senzilla i càlida. La seva essència són els propis materials i colors que has triat per a dissenyar la teva llar. Decora amb peces úniques de fang i ceràmica i amb algunes flors seques. Les parets nues o gairebé nues t’ajudaran a aconseguir l’efecte desitjat. En lloc de decorar amb molts quadres, decora amb llums de vímet i una catifa senzilla de fibres naturals. En aquest estil de decoració japonesa, menys sempre és més.

Si busques una decoració que et faci tancar els ulls i respirar profund en arribar a casa, el wabi-sabi és l’estil perfecte per a tu: transmet quietud, pau i silenci.