Ferro, formigó, eclèctic, parets de maó i bigues a la vista. Aquestes paraules són sinònim d’un dels estils més atemporals i més creatius. La decoració d’estil industrial ens inspira amb cadascun dels seus elements i ja no sols la veiem en lofts. Apartaments i cases de tota mena segueixen les seves claus per a sentir la seva essència i viure en una llar única. Descobrim les seves característiques principals.

Decoración de estilo industrial

D’on ve la decoració d’estil industrial?

Als Estats Units, durant els anys 50, els artistes sortien de la ciutat a la recerca d’espai per a crear les seves obres. Així va ser com van començar a instal·lar-se en fàbriques abandonades, els lofts d’avui dia. Aquests espais industrials es van omplir de vida i històries a més de canviar radicalment gràcies a la seva decoració.

Claves decoración industrial

Les claus de la decoració d’estil industrial

  • Respecta i conserva els elements estructurals. Parets de maó, canonades vistes, bigues en el sostre, columnes de ferro o formigó… Això és el que fa que l’espai sigui únic. El primer pas és no emmascarar ni ocultar els materials de construcció.
  • Els artistes bohemis no tenien molt de pressupost per a decorar els lofts, per això hi havia pocs mobles. Aquesta sobrietat s’ha mantingut i és una de les característiques bàsiques de l’estil industrial. Menys és més. Això sí, el saló és la part més important i els mobles, els grans protagonistes. Els veiem amb una estètica retro i vintage, pròpia de mobles d’antiquari.

Estilo industrial para decorar

  • I és que l’estil vintage és un bon aliat en aquesta mena de decoració i junts, són la fórmula guanyadora. Les peces antigues sempre afegeixen personalitat i calidesa a uns espais que solen ser diàfans i nus
  • La fusta també té presència en aquest estil. Això sí, en la seva forma més natural. Ni decapatges, ni lacatges, ni vernissos.

Decoració d’estil nòrdic

Decoració d’estil mediterrani

  • Els colors més representatius són els blancs, grisos, beiges i negre. Un bon recurs és utilitzar-lo com a color de contrast. El motiu és que estan molt relacionats amb els materials usats.
  • Tria una peça icònica. Les cadires Tolix, per exemple, o els sofàs chéster es reconeixen de seguida amb aquest estil. És una manera d’aconseguir que la teva llar respiri un look industrial.
  • Les pautes per a la il·luminació són molt clares i destaquen grans llums de sostre, aplicacions de coure, esferes de cristall, o presència de bombetes d’estil Edison.

Ideas de decoración industrial

  • Les finestres XL es queden nues, sense cortines. D’aquesta manera, no sols gaudim de les vistes sinó també apreciem molt més altres característiques d’aquest element com el tancament. Quant més industrial, millor.
  • Si estàs pensant a passar-te a aquest estil, un bon pas és crear espais diàfans. Són la clau i el punt de partida per a tota la resta. Prescindeix d’envans innecessaris per a crear un espai continu. Una altra opció és substituir envans convencionals per tancaments d’acer/ferro i cristall.

Decoración industrial ideas

Demana’ns més informació si vols adaptar la teva casa a aquest estil. El que és clar és que no fa falta ser artista per a caure rendit a aquest estil ni tampoc viure en un loft, perquè la decoració industrial s’adapta a qualsevol habitatge que vulgui sentir la seva màgia.