Vols un saló espaiós i diàfan on els elements imprescindibles siguin més que suficients? Cerques una decoració senzilla i atemporal? En aquest cas, el minimalisme és l’estil de base que més et convé: es regeix pel lema de «menys és més» i, si es fa bé, el resultat és pura elegància. Continua llegint si somies amb un saló minimalista.

T’interessa: inspiració per a cuines mininalistes

Necessites reformar el saló? T’ajudem!

salon-estilo-minimalista

Les claus de l’estil minimalista per al saló

Si vols un saló minimalista, has d’aprendre’t de memòria la seva màxima «menys és més». Va ser Mies van der Rohe, un dels pioners de l’arquitectura moderna, qui va encunyar tant el terme com el seu lema i va advocar per les línies pures i senzilles.

Més tendències: decoració d’estil nòrdic 

Feix un llistat amb els mobles que són imprescindibles per al teu saló i selecciona amb cura els elements decoratius. No oblidis que l’objectiu principal del minimalisme és guanyar en espai i en funcionalitat. El blanc és el color més utilitzat per a les parets, perquè després resulta molt senzill combinar-lo amb altres colors, i es dóna prioritat als materials naturals, com la pedra o la fusta.

Més inspiració per a una llar minimalista: estil wabi-sabi

salon-estilo-minimalista

El resultat de combinar tots aquests elements és una estada moderna, elegant i atemporal que aporta una sensació d’ordre i calma. 

No oblidis que també pots donar-li el teu toc personal: el minimalisme no és el mateix que l’estil nòrdic, si bé el segon està dins del primer. Hi ha altres tipus de decoració que estan englobats dins del minimalisme, com l’industrial o el japonès.

Com crear un saló minimalista

Limita el nombre de mobles

Pensa bé quines són les teves necessitats i selecciona els mobles imprescindibles. Planteja’t qüestions com, per exemple, si realment tens tantes copes com per a necessitar una vitrina o pots guardar-les en un armari de la cuina. Vés amb compte també amb els mobles auxiliars: el millor és evitar l’excés. No necessites una taula auxiliar a la cantonada del sofà i una altra davant, així que millor tria una de les dues. No passa res si als costats del sofà hi ha dos espais buits; de fet, és una opció que t’ajudarà a aconseguir l’efecte que cerques.

Més idees: saló-menjador amb bancs per a estalviar espai

salon-estilo-minimalista

Decora amb els elements funcionals

Una bona opció per a rebaixar el saló d’elements decoratius (recorda: menys és més!) és decorar amb els elements que també tenen una funcionalitat, com, per exemple, els llums o les prestatgeries. Per què penjar quadres si necessites un lloc on col·locar els teus llibres?

T’interessa: Com decorar amb prestatgeries?

salon-estilo-minimalista

Fuig de l’exuberància

Si t’agraden les cortines dobles o tenir el sofà ple de mantes i coixins, és possible que el minimalisme no sigui l’estil que més s’adapti a tu. La senzillesa és clau, també en els elements tèxtils. Si no vols renunciar a tenir les teves mantes i els teus coixins, sempre pots buscar algun moble o sofà que permeti el magatzematge.

Limita també els colors

En un saló minimalista solen prevaler les paletes de colors monocromàtiques, és a dir, formades per tons similars. Pots triar colors diferents, per descomptat, però si hi ha massa contrast entre els tons o massa colors, l’efecte serà massa estrident.

Descobreix els nostres projectes de reformes integrals

salon-estilo-minimalista

Parets el més nues possible

En efecte, el «menys és més» també s’aplica als quadres. Les parets poden quedar nues, sent els mobles i tèxtils els únics elements en la decoració, però si desitges penjar algun quadre, també pots fer-lo. Això sí, compte amb l’estil: una pintura impressionista, per exemple, no casaria molt amb la resta de la decoració.

La geometria és la teva amiga

El minimalisme prioritza les formes rectes i senzilles: quadrats, rectangles… Cuida la geometria dels teus mobles i la teva distribució. Aquesta és la clau!

Estàs preparat per a aconseguir el teu saló minimalista? Quin d’aquestes idees t’agrada més?