Les cuines ocultes van ser creades essencialment per cobrir les necessitats d’instal·lació d’una cuina en espais realment molt petits, en els quals cada moviment resulta fonamental per aconseguir alguns centímetres més. Tot i això, actualment, són moltes les propostes de cuines obertes a la sala i menjador que es dissenyen també com a cuines ocultes per crear espais homogenis i sense noses. Encara que poden quedar invisibles, aquest tipus de cuines, total o parcialment ocultes, estan completament equipades i perfectament dissenyades per acollir tots els elements que componen una cuina tradicional. 

Aquestes propostes mantenen un ordre impecable a tota la superfície en la qual s’ubica i, al mateix temps, aprofiten al màxim l’espai, en el cas d’àmbits de dimensions molt reduïdes. Poden utilitzar-se també en habitatges que necessitin una segona cuina, en espais polivalents i en porxos. 

Sistemes i estructures

Hi ha diferents tipus de sistemes per ocultar la cuina, entre els quals destaquen els tancaments de persiana vertical, perfectes per a cuines mini que requereixen una estructura exterior lleugera que oculti l’interior; els de portes basculants, ideals per dissenyar cuines ocultes de tall contemporani, que poden estar fabricades en infinitat de materials (lacats, planxes d’acer, etc.), que generalment s’articulen mitjançant un motor que obre i tanca l’estructura basculant; i les abatibles, i que permeten crear un espai que passi totalment desapercebut, ja que poden pintar-se en el mateix to que les parets.

Mobiliari flexible

El mobiliari flexible de les noves propostes de cuines afegeix versatilitat a cada disseny per adaptar-se a qualsevol tipus de superfície. Aquests programes de cuines de nova generació es formen amb mòduls independents, columnes i plafons de paret que permeten generar fluïdesa en espais diàfans, oberts a la sala i al menjador.

Distribució en equilibri. Disseny funcional i estètic

Com en qualsevol tipus de cuina, tant si és oberta com si no, la distribució dependrà essencialment de la forma de l’espai i de la ubicació dels elements fixos, com ara portes, finestres, columnes i altres peces estructurals, als quals caldrà afegir la distribució de la zona d’estar i el menjador, ambients que comparteixen la mateixa superfície.

La distribució ideal

Amb la distribució lineal es disposa, tot al llarg de la paret més llarga de l’espai, l’equipament necessari, tant per a la zona de la cuina com per a la sala o el menjador, de manera que s’aprofita al màxim l’espai disponible. La distribució en filera, similar a la lineal, és perfecta per a superfícies rectangulars amb una paret lateral amb finestrals. D’aquesta manera, tots els ambients disposaran de llum natural. La distribució en ‘L’ és la millor proposta per a cuines obertes en una de les cantonades de l’espai general que comprèn també la zona d’estar i el menjador.

En afegir una illa o una península de cuina, es delimita l’àrea destinada a la cuina sense perdre amplitud visual, lluminositat i zona d’emmagatzematge.

Si necessites ajuda per a les reformes de la teva cuina, no dubtis en contactar amb els professionals de Nexdom.