Vols actualitzar la teva cuina i no saps per on començar? Per a transformar l’aspecte de la teva llar no sempre fan falta grans obres que generen elevats costos i molèsties. A vegades, petites intervencions molt senzilles poden crear un efecte sorprenent.

Dekton

La cuina, un dels espais de la casa amb més vida familiar i social, pot millorar molt després d’una reforma en profunditat, encara que aquest tipus d’intervenció implica una costosa inversió i molèsties que fins i tot ens poden obligar a deixar temporalment l’habitatge. Per això, val la pena pensar en propostes molt més senzilles i econòmiques amb les quals aconseguiràs que la teva cuina sembli una altra sense tot just obres.

Pinta les parets… o els taulells

Substituir els taulells pot ser una molt bona opció, encara que es converteix en una possibilitat cara que genera a més massa molèsties i enderrocs. Per això, es poden utilitzar alternatives molt més senzilles i d’efecte immediat: Si tens una paret pintada, fes que la pintin d’un altre color i transformaràs completament la imatge de la teva cuina. Prova amb un joc de contrastos i colors atrevits i aconseguiràs també major lluminositat. Igualment, es poden pintar els taulells, un senzill gest amb el qual semblarà que s’ha dut a terme una renovació total. Avui, les pintures per a taulells existents en el mercat ofereixen moltes possibilitats perquè, de manera ràpida i econòmica, les rajoles dels anys 70 i 80 llueixin com a noves.

Vista general de la cocina

Paper pintat també en la cuina

En la zona office o com a revestiment en general, si col·loques paper pintat, aconseguiràs que la teva cuina sembli altra. Això sí, cal emprar paper vinílic la superfície plàstica del qual permeti una fàcil neteja amb un drap humit. Els vinils adhesius s’han convertit en una altra alternativa per a donar un aire actual i modern a les cuines; es poden aplicar sobre una paret llisa, sobre els taulells o en la part frontal de calaixos, armaris o electrodomèstics. Una idea original i divertida, fàcil de col·locar i molt econòmica. Existeixen alternatives per a tots els gustos.

La febre de la pintura de pissarra

La pintura de pissarra, que aguanta molt bé la humitat, s’ha convertit en una moda. Es pot aplicar sobre una paret, sobre el mobiliari de cuina i fins i tot sobre la nevera i, a més, permet després escriure sobre ella amb guixos, ideal si hi ha nens a casa.

Crea una zona office

Encara que no tinguis molt espai, un petit racó amb una balda i una esquadra basta. Amb uns tamborets, tindràs un lloc ideal per a desdejunis i berenars.

Apunta’t a la moda dels jardins verticals i les plantes també en la cuina. Decora amb plantes crasses i cactus o dissenya un original hort urbà en petits tests. Una solució útil i decorativa.

Recorda que els professionals de Nexdom et poden ajudar amb les reformes de la teva cuina..