El que abans et semblava una part de la casa molt freda, ara et resultarà tan acollidora com qualsevol altra. Ens referim al passadís i encara que no el crees, pot convertir-se en un altre dels teus llocs favorits. I és que aquí també és important parar esment als colors triats, als mobles que col·loquem o al joc de la il·luminació. Tot compte perquè estigui en sintonia amb la resta de la llar.

Com triar el color de les parets?

Amb aquestes idees t’inspiraràs i trauràs major partit al teu passadís llarg, tant si fa la seva funció d’entrada com si distribueix les habitacions. Com penjar els miralls i en quina forma triar-los, quins colors són tendència per a les parets i quins són els altres molts recursos que té al teu abast per a renovar-lo. I, a vegades, sense necessitat de començar obres. Decorar un passadís llarg és un forma fàcil de tornar-te a enamorar de la teva casa.

Como decorar un pasillo largo

10 idees perquè t’agradin els passadissos llargs

 • Com el més segur és que no hi hagi massa mobles, aquest lloc és ideal per a atrevir-se amb els detalls més artístics. Aprofita el passadís per a deixar volar la teva imaginació i no posis límits. Fes-ho més divertit o inspirador amb una composició original en les parets que inclogui diferents formats, grandàries, altures i colors. Fotos, quadres o làmines… tot està permès. Fins i tot barrejar-los entre ells per a trencar la monotonia. Un truc per a decidir la combinació final és col·locar-los en el sòl i anar provant diferents opcions fins a donar amb la teva.
 • Per a crear volum en les parets, pots instal·lar una balda estreta. Així no ocuparà espai de més i podràs exposar alguns d’aquests quadres o làmines que decideixis col·locar. La balda pot ser tan llarga com vulguis o com la paret del passadís t’ho permeti. Una opció flexible i versàtil, que et permet anar canviant la decoració. A més, també és una bona idea per a dividir la paret en dues i jugar amb aquestes dues zones. A dalt, pots apostar per un paper pintat i a baix, tens dues opcions: la més clàssica, pintar o bé, triar un revestiment de fusta o maó vist.

Como decorar un pasillo largo

 • Els sostres alts són una oportunitat que no pot passar desapercebuda.Els teus són així? Si és el teu cas, saca tot el seu potencial pintant el sostre d’un color diferent. L’única cosa que hauràs de tenir en compte és que si el passadís també és estret, és millor que pintis el sostre i la paret del fons d’un color més fosc que els laterals. El motiu? L’efecte que aconsegueixes és eixamplar-lo visualment. No oblidis mai el potencial de la pintura per a aquests casos.
 • Una altra manera d’aprofitar l’altura dels sostres de passadissos llargs és amb un llum. Tria una que tingui molta presència i segur que acapara totes les mirades mentre recorres el passadís. Pots col·locar dos o fins i tot tres, per a repartir la il·luminació. Un truc per a evitar l’efecte de tub és col·locar totes les aplicacions en una paret o bé de manera asimètrica.
 • Busca jocs òptics. Amb una catifa, per exemple. A més de decorar, també estaràs protegint aquesta zona de pas. Si és molt llarg, pots col·locar vàries. Segons l’estació de l’any, pots canviar de model. A l’estiu, vénen de gust catifes de jute i fibres naturals per a no perdre aquest punt de calidesa fins i tot quan les temperatures pugen. El bo és que no no necessiten moltes cures per a eliminar la brutícia i la pols; simplement, evita l’aigua. Durant la resta de l’any, qualsevol teixit serà reconfortant.
 • Els miralls, els nostres grans aliats una vegada més. Guanyaràs espai visualment. L’opció més atrevida és cobrir una paret per complet amb un d’ells.

Decorar pasillo largo

Decorar passadissos llargs perquè siguin més lluminosos

 • Selecciona miralls amb marcs lleugers: Si tries un mirall amb molt de pes visual, ocuparà massa espai i el passadís semblarà més apagat i carregat. Els millors són els que tenen marcs en tons clars o fins i tot els que no tenen.
 • Sempre en vertical: encara que sembli una obvietat, si els col·loquem així és quan aconseguim un extra de lluminositat en un passadís llarg. Si apostes pels miralls, evita col·locar un altre tipus d’objectes en les parets per a no saturar-les.
 • Combina miralls mobles mini: una petita consola o una llibreria vertical molt lleugera al final del passadís serà suficient per a donar un toc acollidor i personal. Busca llocs en els quals no interrompin el pas i millor si aquests mobles combinen amb els colors o estils dels miralls.

Troba més idees de mobles per a passadissos estrets en aquest article.

Decorar pasillos largos

Seguim amb altres claus per a decorar els passadissos llargs. Ja hem parlat en aquest blog de la versatilitat del paper pintat i també s’inclou aquesta part de la casa, per descomptat. Tria el disseny que més t’agradi i plena d’encant el teu passadís. Tens l’oportunitat de diferenciar-ho de la resta de les estades. Si vols saber què és tendència ara mateix, pren nota:

 1. Look tropical: Omplir el passadís de fulles de tota mena de plantes està de moda. Això sí, si és molt estret, millor que sigui un estampat petit.
 2. Qualsevol estampat en living coral és tendència i sinònim de llum i vitalitat.
 3. El paper que imita el maó continua sent un dels favorits perquè permet canviar l’arquitectura de casa fàcilment. El resultat final t’inspirarà amb la seva estètica urban.
 4. Un efecte òptic que sempre resulta un èxit és l’estampat d’espigues que apunten cap al sostre. Així percebem l’espai amb més altura de la que té.
 5. I una última idea que ens agrada per la seva originalitat i perquè als més petits també els encantarà: el paper pintat imantat. Així, tu decores el passadís d’una forma creativa i les parets es converteixen en murals en els quals jugar. Els papers vénen amb figures imantades que es poden utilitzar per a representar tot tipus d’històries. A partir d’ara, també es juga en el passadís!

Decoración de pasillos largos

 • Si tens espai suficient, pots convertir una zona de pas en un petit racó per a descansar. Com? Amb un senzill banc o tamboret de fusta. Si prefereixes un canvi més funcional, pots dissenyar un moble baix de magatzematge. Per a aconseguir un resultat més integrat, pinta’l igual que les parets.
 • Algunes reformes canvien per complet el passadís i la resta de la teva casa. Si vols més llum, tira un dels envans del passadís i substitueix-lo per un tancament de cristall. Una altra bona idea és un panell de cristall translúcid.
 • Fins ara ens hem fixat en les parets i en el sostre però el sòl també és un focus d’atenció. Canvia-ho per complet amb un mosaic de taulells original per a fer-lo més entretingut. També pots crear una catifa amb les rajoles.

Decoración de pasillos largos

El que és clar és que el teu passadís ja no serà un lloc de pas que no t’inspira i fins i tot t’avorreix. Ara, senzillament, t’agradarà passar per ell i gaudir d’aquesta part de la casa.

Aquestes idees demostren que no hi ha excusa i pots decorar-los com el saló, la cuina o qualsevol altre racó. Si vols més inspiracions o t’agradaria demanar-nos informació per a un projecte a la teva casa, contacta amb l’equip de Nexdom, l’empresa de reformes integrals de Barcelona.