Si vols transformar l’aspecte de la teva llar per gaudir d’un espai més confortable o per revaloritzar-lo i així vendre’l o llogar-lo fàcilment, practica les tècniques del Home Staging, el recurs perfecte per treure-li el màxim partit de manera ràpida i senzilla.

Si estàs pensant en vendre o llogar un habitatge o simplement vols convertir el teu pis en un espai més còmode i acollidor, ara et pots apuntar al Home Staging, un concepte innovador que consisteix a utilitzar unes tècniques concretes per ressaltar els punts forts de cada ambient i minimitzar les mancances o possibles defectes.

Bàsicament, es tracta de convertir els espais en ambients més confortables, basant-nos en una decoració més neutra i atemporal. 

Es poden aconseguir grans canvis definint correctament els espais, aplicant noves solucions decoratives o triant el mobiliari i els colors més adequats. No es tracta de decorar la casa, ja que la decoració és una cosa molt personal, sinó de convertir-la en un lloc neutre en el qual la majoria de visitants se sentin còmodes.

1. Crea ambients neutres i atemporals

Utilitza una decoració més neutra i harmònica per crear estances més càlides i aconseguir així que el possible comprador o possible llogater es vegi vivint aquí.

a. Decoració neutra

Per dissenyar espais més atractius i serens, una opció molt actual és basar-te en ambientacions d’estil nòrdic, en què els blancs i grisos inunden cada racó, per crear més sensació d’amplitud i lluminositat. L’ús de la fusta, amb colors clars, tant per a paviments com per a mobiliari, taules de menjador, auxiliars o capçals, t’ajudarà a potenciar la calidesa de l’espai.

Quick Step

b. Tèxtils més acollidors

Els complements tèxtils, com ara coixins, plaids o jocs de llit, prenen especial protagonisme en aquest tipus de decoració.

A partir d’una base cromàtica neutra, afegeix peces amb detalls de color perquè l’ambient es vegi més confortable i acollidor. Tria cortines i estores de teixits naturals, lli i cotó, blanc o gris, per crear una sensació més gran de relaxació i aconseguir que l’estança adquireixi una aparença de comoditat extra.

Tarkett

c. Plantes

Afegeix plantes naturals per aportar un toc fresc a cada ambient. Tria les espècies que siguin més adequades per a cada espai, segons la seva lluminositat i temperatura. Els cactus i les plantes crasses són una bona opció, molt actual.

2. Parets impecables, en tons neutres

L’ús de colors neutres a les parets i la col·locació de paper pintat transformarà l’aspecte de qualsevol espai i et permetrà gaudir d’una decoració neta i actual més acollidora, en la qual tothom pugui sentir-se més a gust.

a. Pintar amb colors neutres

Els blancs, crus, pedres i diferents tons de grisos seran un gran ajut per intentar multiplicar la sensació d’amplitud i lluminositat de l’espai. Reserva els colors més foscos o les tonalitats atrevides per marcar una paret d’accent i crear un joc de contrastos amb l’entorn, en el qual destaquen els neutres per damunt de la resta.

Cuina amb illa i paret de làmines horitzontals

Dulux

b. Papers pintats

L’ús dels papers pintats per renovar l’aspecte d’un ambient qualsevol, s’ha convertit en una de les millors alternatives existents, fàcils i econòmiques, ideals per canviar l’aparença d’un espai de manera molt ràpida i senzilla.

Inkiostro Bianco

Per empaperar una habitació sencera o per crear un focus d’atenció en una sola paret, els nous dissenys de papers pintats transformaran radicalment la decoració i revaloritzaran la teva llar. Pots escollir entre diferents motius de tendència, com són els florals, papers que simulen acabats de materials diversos com pot ser el maó vist o dissenys de motius geomètrics perquè casa teva adquireixi un aire fresc molt afavoridor amb un cost molt baix.

c. Vinils adhesius

Una altra solució ràpida i econòmica per crear ambients renovats. Tria dissenys clàssics més senzills, per actualitzar cuina, bany, dormitori, passadís o saló.

Vinils adhesius

VINILO Minimoi

3. Renova l’aspecte de la cuina i el bany

Utilitza la pintura també per canviar l’aparença dels mobles de la cuina i el bany, en un gest ben senzill.

Actualiza el aspecto de la cocina

a. Pintar els mobles de la cuina i el bany

Pinta el mobiliari de la cuina o el bany per canviar el seu aspecte radicalment; tria tons actuals com ara qualsevol gamma de grisos, en acabats mats o brillants i canvia els tiradors d’armaris i calaixos perquè l’espai sembli acabat de reformar.

Pinta los muebles del baño para renovar su aspecto

Quick Step

b. Rajoles renovades

Si no vols substituir totalment les rajoles de la cuina o el bany pots optar per pintar-les en un to diferent. Aquest tipus de pintures específiques per a rajoles són duradores i resistents a la humitat, de manera que t’ajudaran a transformar aquests espais amb certa facilitat.

Sustituye los grifos anticuados por unas piezas nuevas

Bosiisni

c. Aixetes

Substituir les aixetes antiquades per unes de noves, donarà més valor a la cuina i al bany. Pots triar entre aixetes de tall clàssic o models de nova generació que compten amb les millors prestacions i dissenys espectaculars.

4. Actualitza les portes sense obres

Encara que puguin semblar, senzillament, un element estructural més, les portes, —al costat de les finestres—, pateixen un desgast important que afecta la decoració global de l’habitatge, per la qual cosa, mantenir-les en bon estat t’ajudarà que la percepció general sigui més positiva. Per fer-ho, les pots canviar de dalt a baix o bé renovar-ne l’aparença pintant-les.

a. Pintar les portes

Unes portes de fusta antigues amb un bon esmaltat i unes manetes noves poden aportar molt d’estil i personalitat a casa teva. Hauràs d’escollir entre el tipus d’acabat, mat, setinat o brillant, tenint en compte que els mats o setinats dissimulen millor les imperfeccions de la fusta i els brillants ressaltaran els detalls i són ideals per a decoracions contemporànies. Pots triar entre diferents tipus de pintures, laques o esmalts, que aportaran més resistència als cops i rascades.

revestimientos y pinturas

Per acabar, pots canviar les manilles o poms per unes peces noves: d’acer mat, per a un acabat més actual, o en dissenys clàssics, per conservar l’essència de les portes originals restaurades.

b. Portes noves

Com a últim recurs, sempre pots valorar de canviar-les totalment, especialment quan les peces estan molt malmeses, quan són dissenys passats de moda o de mala qualitat.  Les portes corredisses amb guies exteriors es converteixen en una de les millors solucions per substituir els models antics, fàcilment i sense obres.

Portes corredisses de vidre

Scenario visio

5. Canvia el terra amb vinílics

Els vinílics ofereixen unes prestacions similars als laminats, ja que són resistents a la humitat i al desgast, per la qual cosa es converteixen en l’alternativa ideal per renovar l’aspecte del terra, de manera ràpida, senzilla i més econòmica.

Saló d'estil nòrdic amb paviment vinílic

Gerflor

Trobaràs una gran varietat de models diferents, des dels que imiten la textura i vetes de la fusta, que t’ajudaran a dissenyar un espai més acollidor i funcional, a dissenys que simulen l’acabat de pedres naturals, com ara la pissarra o el marbre, o de tipus ciment allisat. Poden instal·lar-se al damunt del terra original, encara que en aquest cas, hauria d’estar perfectament anivellat.

L’equip d’interioristes i arquitectes de Nexdom estan a la teva disposició per ajudar-te en les reformes de la teva llar.