Tenir una golfa és com tenir un tresor a casa. Per això, quant més partit li traguem, millor. Una dels dubtes més freqüents és com podem aprofitar-les en diferents usos. Amb una distribució encertada o l’elecció correcta dels mobles, aquest espai pot ser des d’una sala de jocs, una zona de descans o d’estudi. Fins i tot durant el confinament, moltes golfes també s’han convertit en un gimnàs. En aquest article trobaràs la inspiració necessària per a decorar golfes i viure-les amb la teva família.

Decorar una buhardilla

Com decorar una golfa?

Quan penses en una golfa, segur que se’t ve a la ment la clàssica golfa de pel·lícula, ple de baguls i andròmines velles i polsoses. Una habitació així té encant i misteri, sens dubte, però per què no aprofitar millor aquest espai i convertir-lo en un lloc en el qual ens vingui de gust passar el temps? Una golfa ben decorada té moltíssimes possibilitats.

El vestidor somiat

Si necessites espai extra de magatzematge, la golfa és el destí ideal per a crear un vestidor. Tria mobles de capacitat que siguin modulars i tingues en compte la inclinació del sostre. Els mobles a mida o d’obra sempre són la millor opció per a aconseguir el resultat final que busquem.

Més idees: aposta per un vestidor obert

Un bany amb vistes

Encara que suposa tot un repte, convertir una golfa és un bany és una idea atrevida i encertada. Pots aprofitar per a anar més enllà i crear un lloc de manyagues i cures molt més complet. Et recomanem aquesta opció si tens una condícia petita i vols una altra zona per a tenir més amplitud en els moments de més privacitat.

Decoración de buhardillas

Una golfa és practicable quan la part més alta del sostre no mesura menys de dos metres.

No oblidis els revestiments

Si vols més calidesa en la teva golfa, les bigues són l’element que més personalitat aporten. Si són de fusta natural, millor. Pintades en blanca, crearan golfes visualment més àmplies.

Mirada cap amunt

Les obertures en els sostres són perfectes, tant per a aportar ventilació com per a tenir una font de llum natural. Això sí, aquesta obra es pot dur a terme només si es disposa de potestat sobre la pròpia teulada.

L’estil industrial pot ser una idea de decoració perfecta per a una golfa.

Ideas para decorar buhardilla

El més important és pensar l’ús que es donarà a l’espai. Per exemple, si la golfa es converteix en saló, bastarà amb un sistema d’il·luminació adequat però si la convertim en suite, s’hauran d’afegir conduccions d’aigua i evacuació.

Ideas de decoración para buhardilla

La teva biblioteca somiada

Una golfa pot ser l’espai perfecte per a construir la biblioteca que sempre vas somiar, amb prestatgeries que arribin del sòl al sostre. Les prestatgeries són el moble perfecte per a aquesta mena d’habitacions pel senzill que resulta adaptar-les a les formes triangulars o trapezoidals que solen tenir els sostres. A més dels evidents avantatges estètics (hi ha alguna cosa que agradi més a un amant de la lectura que una paret repleta de llibres?), és la millor manera d’aprofitar l’espai, que sol ser el més difícil a l’hora de decorar una golfa.

Després de les prestatgeries, la qual cosa ens faltarà per a gaudir de la biblioteca és un bon sofà. Per a això, és important col·locar-ho en un lloc on hi hagi llum natural, per a poder aprofitar-la. Per a la decoració de les golfes, la distribució dels mobles és essencial, i un sofà o butaca és la forma perfecta d’aprofitar l’espai que hi ha sota les finestres o lluernes inclinades.

Hora de jugar!

Perquè els nens creixin divertint-se, et proposem convertir aquest espai en una zona de jocs i somnis. Decora amb caixes multiusos amb rodes, per a poder moure-les, personalitza les prestatgeries, afegeix calidesa amb una catifa i aposta per línies rectes i colors neutres i suaus. Són la combinació perfecta perquè no passi de moda i s’adapti al pas dels anys.

Decoración de buhardillas

Un despatx perfecte

I si en la família no hi ha nens, en lloc de convertir la golfa en un saló de jocs, podem transformar-la en un despatx, sobretot ara que el teletreball està a l’ordre del dia. És l’habitació perfecta per a això, ja que tindrem un espai de treball allunyat dels sorolls del saló o la cuina en el qual podrem concentrar-nos millor. També és una bona manera de tenir un lloc per a treballar allunyat de la resta de la casa, i així establir espais separats per a l’oci i les obligacions.

Una habitació de convidats

Si ja disposes d’habitacions suficients per a cobrir totes les teves necessitats, o si la teva golfa és massa petita per a instal·lar un despatx o una biblioteca, sempre pots convertir-la en una habitació per a convidats. Encara que l’espai sigui limitat, segur que tens lloc per a un llit de matrimoni o un sofà llit. Amb un color bonic per a les parets i un parell de *almohadones a joc, aconseguiràs un dormitori senzill i acollidor. A més, en estar separat de la resta de la casa, els teus amics o familiars podran tenir intimitat quan vinguin de visita… I, de pas, tu també!

A Nexdom, pensem que cada golfa hauria de contar una història i nosaltres t’ajudem a construir el punt de partida perquè després, et quedi la millor part: gaudir d’aquest lloc amb els teus.