Flores, plantes, arbustos… no tot és vàlid per a tenir en qualsevol part de la casa. La naturalesa es mereix tot el nostre respecte i per això, hem de ser capaços d’escoltar les necessitats de llum i temperatura de cadascuna de les espècies. Així doncs, a l’hora de triar les millors plantes per a decorar, haurem de tenir clares les característiques del lloc.

Decoracion con plantas

Quines plantes s’adapten a la teva casa?

Si el teu saló és molt lluminós…

En aquest cas, és possible que la temperatura no baixi dels 18 °C. Per això, les millors plantes per a decorar haurien de ser resistents. La nostra proposta és la iuca que a més, es manté fàcilment i agraeix poques cures. Evita regar-la en excés, perquè seria molt perjudicial per a les arrels.

La iuca és ideal per a aconseguir aquest toc de frescor i neteja en el teu saló. Una altra opció és buscar un lloc prop d’una finestra. Amb una butaca i una petita taula, pots crear un racó de lectura.

Decoración plantas yuca

Més inspiració per a decorar el saló

Però si té poca llum

És aconsellable triar plantes que necessitin lluminositat escassa i aguantin perfectament temperatures baixes. Una gran candidata és la aspidistra. La coneixes?

És una planta herbàcia de color verd, originària de la Xina, Himàlaia i el Japó. Les seves fulles són llargues i poden aconseguir fins als 60cm. Produeix flors de color blavós, violaci o ivori. És una de les plantes més resistents i fàcils de cuidar del món. Resisteix les temperatures altes (fins als 40 °C) i les baixes (fins als -10 °C).

Només necessita ombra i regar-se dos o màxim tres vegades per setmana.

Decorar la teva casa amb plantes és la forma ideal de donar vida.

I si la llum arriba de manera indirecta?

Això significa que continua sent càlid. Per tant, necessites plantes a les quals li agradi la llum i resisteixin bé els entorns secs. Per exemple, la dracena, que aguanta bé la falta d’humitat. Rega-la quan la terra estigui seca.

  • Evita el sol directe i col·loca-la en un recipient ample, ja que les arrels creixeran millor.

Si no tens experiència amb les plantes, les cintes i els photos gairebé no demanen cures però creixen a un ritme molt ràpid.

Decoración con plantas ideas

Si a la teva terrassa hi ha temperatures extremes

La nostra recomanació és el baladre, un arbust que aconsegueix una altura màxima de 6 metres. És molt conreada pel seu baix manteniment, però si alguna cosa flama la seva atenció d’aquesta planta són les seves meravelloses flors, que brollen des de primavera fins a estiu. Resisteix el fred fins als -12 °C i la calor fins als 40 °C si no li falta aigua.

Decoración plantas balcón

Vols plantes per a decorar el bany?

Totes les varietats de la suculenta són molt resistents i, a més, resulten ideals per al bany. Molta gent les tria perquè no ocupen massa espai. Això sí, no solen créixer molt, i més que convertir-se en les protagonistes de la decoració, són l’acompanyant ideal per a plantes de major grandària. El mateix ocorre amb els cactus, que suporten altes temperatures i sol directe sense problema.

Decorar salón con plantas

Més idees per a decorar el bany

Hi ha moltíssimes espècies per a triar el que millor combina amb la decoració de la teva casa.

Decoración plantas de interior

El paper de les plantes dins i fora de casa és fonamental, però cal triar les adequades i conèixer bé les seves característiques. Aquesta selecció s’adapta a les diferents situacions que tots podem viure quan ens disposem a decorar una estada però ara, ja tens algunes propostes per a donar la benvinguda a la naturalesa. Si vols un canvi a casa teva, no dubtis a contactar amb Nexdom