Són parets vegetals que han conquistat terrasses i balcons, especialment els de les ciutats, demostrant que es pot viure sense jardí i sentir la naturalesa cada dia. I si et diguéssim que ara pots conviure amb un jardí vertical interior? Un oasi verd en el saló, en la cuina o fins i tot en el bany. Les possibilitats són infinites, també a l’hora de dissenyar aquesta tendència. Si creus que és molt complicat, canviaràs d’idea al final d’aquest article.

Jardín vertical

Com aconseguir un jardí vertical interior?

3 idees per a incorporar un jardí vertical a la teva llar

Tens columnes a casa? Imagina com pots potenciar-les si instal·les en elles el teu jardí vertical. Segur que així es convertirà en el centre d’atenció de tot l’espai.

Abans de seguir, saps quines són les millors plantes per a la teva llar? Descobreix-ho en aquest article.

La cuina és el millor destí per a les plantes aromàtiques. Per això, la majoria de jardins verticals s’omplen d’aquests tipus de vegetació. Una idea és col·locar una estructura amb espais per a col·locar tests inclinats. També un palet de fusta és un bon recurs.

Si el teu estil és el minimalisme o el nòrdic, prova amb l’opció de jardí vertical suspès. Pots trobar fàcilment l’estructura o fer-la tu mateix amb fustes i penjar-les del sostre.

Inspiración de jardines verticales

Cerca un racó especial a casa per a folrar la paret de vegetació, com el buit de l’escala. De sobte, tindrà més lluminositat i profunditat. Si el teu saló és molt llarg, pots crear franges de naturalesa i incorporar un toc verd i sofisticat. Existeixen estructures metàl·liques per a penjar directament en la paret. Després, tan sols has d’acompanyar-les de tests i plantes.

Els banys solen ser una estada amb poca llum natural però és un ambient idoni per a decorar amb plantes i, per descomptat, jardins verticals. Per la humitat de l’espai i per la capacitat de les plantes de purificar l’aire, es tracta de triar les espècies adequades. A més, aconseguirem un espai saludable que seguirà les recomanacions de la filosofia Feng Shui. La nostra proposta és que converteixis la paret més propera a la dutxa o banyera en un oasi verd per a gaudir encara més d’aquest moment.

Ideas jardines vertical pared

El toc verd retornarà l’equilibri al teu despatx, oficina o zona de treball.

Si no vols utilitzar tota la paret, pots optar per les solucions a mida, com les plantes preservades. Has sentit parlar d’elles? Són plantes 100% naturals que poden viure sense aigua ni cap mena de cura i es mantenen durant anys en el millor estat. El motiu és el procés de preservació mitjançant glicerina al qual se sotmeten, sense usar substàncies químiques. Doncs bé, utilitzant marcs, pots crear una composició de “quadres” farcits d’aquestes plantes.

Tens poc espai? Vols donar-li més vida a una porta? Els organitzadors de sabates són la solució perfecta per als quals busquen idees senzilles però plenes d’encant. Col·loca petits tests en cada compartiment i aconseguiràs un bonic jardí vertical interior. Un truc per a evitar problemes amb els excessos d’aigua? Fica els tests dins d’altres tests els forats dels quals estiguin tapats.

Inspiración jardín vertical interior

A les terrasses també pots decorar amb un jardí vertical i amb més idees com les d’aquest article.

Sabies que un jardí vertical interior ajuda a ventilar millor la teva casa?

5 beneficis d’un jardí vertical interior

  • Oxigena i purifica l’aire de manera natural.
  • Optimitza la captació d’agents contaminants de l’aire que entren a casa.
  • Funciona com a aïllant, especialment són absorbidors acústics.
  • Redueixen l’efecte illa de calor.
  • Redueixen fins a 5 vegades la temperatura interior d’una casa a l’estiu.

Jardín interior vertical

Amb aquestes idees i aquests beneficis per a la salut, només ens queda fer-nos una pregunta: Per què decorar amb una sola planta si pots sentir la calma d’un jardí vertical interior?