Has sentit parlar del minimalisme en la decoració? Consisteix a reduir al màxim el nombre d’elements d’una estada perquè aquesta sigui més funcional. En el cas de la decoració, optar pel minimalisme ens ajuda a aconseguir espais elegants i diàfans, estades que respiren i que transmeten una sensació d’ordre i calma. Aquesta tendència ha arribat també a la que tradicionalment és l’habitació més caòtica d’una llar: la cuina.

En entrar en una cuina minimalista, gaudirem de línies netes, elegants i senzilles. Només veurem el fonamental i necessari, però això no vol dir que no hi hagi res més. No és que els petits electrodomèstics, les vaixelles i altres accessoris siguin rebutjats, sinó que queden guardats dins dels armaris i altres espais de magatzematge.

cocinas-minimalistas

Els avantatges de les cuines minimalistes

Per què està de moda el minimalisme en la cuina? Aquestes són els seus principals avantatges:

  • Sensació de calma i ordre: Qui no s’estressa mai davant dels fogons? Tenir convidats sol implicar preparar diversos plats alhora sense que se’t cremi cap elaboració i, alhora, intentar que la cuina no quedi feta un desastre. Una cuina minimalista, en tenir la quantitat mínima d’elements, sempre estarà ordenada (almenys, a simple vista) i et transmetrà una sensació de calma.
  • Són modernes i atemporals: les línies netes i senzilles i els colors neutres mai passen de moda. Si no t’agrada seguir les últimes tendències, aquest estil funcional és perfecte per a tu.
  • Més espai per a cuinar: com es prioritza el magatzematge, els fogons queden més buidades i es disposa de molt més espai.
  • Funcionalitat: gràcies a la reducció del nombre d’elements, són molt més fàcils de netejar i de mantenir ordenades.

cocinas-minimalistas

4 maneres de portar el minimalisme a la teva cuina

Si aquest llistat d’avantatges t’ha convençut, a continuació veurem diverses maneres d’aconseguir un estil minimalista en la teva cuina:

  • Armaris grans: Per molt que vulguem tenir l’imprescindible, una cuina és per a cuinar, així que necessitarem olles, paelles i petits electrodomèstics. La solució a aquesta aparent disjuntiva és molt simple: n’hi ha prou amb disposar d’armaris grans i espaiosos. Els xefs aficionats no tenen per què renunciar al minimalisme en la cuina.
  • Colors neutres: els grisos, els blancs i fins i tot els negres són els acoloreixis estrella d’aquesta tendència, a causa de la seva senzillesa i la seva elegància.
  • Materials funcionals: s’utilitzen materials com el vidre i l’acrílic, que són més fàcils de netejar.
    Electrodomèstics integrats, la qual cosa contribueix a la sensació d’ordre i neteja.
  • Adorns mínims: Si pensem en una cuina tradicional, segur que se’ns vénen a la ment rajoles il·lustrades o amb sanefes, pots amb llegums o jocs de cafè exposats amb finalitats decoratius. És un estil acollidor i amb encant, sens dubte, però si volem una cuina minimalista buscarem just el contrari: com més buidat estigui l’espai, millor. Això no vol dir que hagi de ser avorrida: sempre podem jugar amb les textures de les superfícies, pintar una paret d’un color que cridi l’atenció i contrast amb els tons neutrals o fins i tot atrevir-nos amb algun detall més agosarat, com, per exemple, una aixeta daurada.

Quina és la teva cuina ideal? Què prefereixes, cuines minimalistes, tradicionals o una combinació d’ambdues? Sigui quina sigui, a Nexdom t’ajudarem a fer-la realitat.

cocinas-minimalistas