Com és el millor dormitori? Amb quin estil ha estat decorat? Quines són les tendències del moment? Descobreix les claus del món de l’interiorisme per a fer d’un dormitori, el teu lloc favorit per a descansar i relaxar-te.

Necessites una reforma integral en la teva llar?

Una habitació de matrimoni petita també pot omplir-se de grans idees. Idees per a aprofitar tot l’espai, esprémer els racons i fer-los més funcionals i tot això, afegint calidesa per a sentir-nos a gust. Amb aquests trucs, deixaràs de pensar que tenir pocs metres quadrats és un problema per a posar-te a la feina i convertir el teu dormitori en un lloc de somni. Inspiración decorar habitaciones dormitorio pequeñas

5 grans idees per a una habitació de matrimoni petita

  • Encara que hi ha molts colors que també reflecteixen la llum, el blanc és el color per excel·lència dels espais petits. El teu dormitori es veurà molt més ampli, sobretot si ho unifiques tot. Afegeix miralls en les parets. No fa falta penjar-los. S’emporten secundats i de grandària XL perquè semblin autèntiques finestres. Si no té marcs, aconseguiràs que quedi més integrat i ocuparà menys.

Quin color t’inspira?

Quins són els millors colors per a pintar una habitació?

  • Evitarem omplir l’habitació amb mobles de més. El truc està a triar poques peces però amb encant. Per exemple, un taulell antic que hagis heretat d’algú especial de la família o que hagis trobat en un antiquari. També és el moment de pensar en aquests mobles que actuen com a separador d’ambients i tenen doble ús.

En el dormitori, el nostre refugi més íntim, el color ha de ser el gran aliat per a la relaxació. El recomanable és evitar els tons enèrgics com a vermells i grocs i triar els colors terra, capaces d’estabilitzar les sensacions i abrigar l’estada. Si busques una sensació total de pau, necessites el blanc. A mig camí, per a evitar caure en la fredor de l’espai, tens un ventall de tons pastels que aporten frescor i personalitat.

Tot el que sigui natural i rústic. Per què no incloure una cadira de fibres vegetals en un racó?

Inspiració: parets pintades en colors pastel

Protagonisme del caçal

  • El capçal no és imprescindible i de fet, cada vegada hi ha més maneres de crear un ad hoc sense necessitat d’un moble concret. Com? Amb un mural en la paret, per exemple, que omplirà de personalitat l’habitació i al mateix temps, protegirà la paret.

Aquest element no és un més. La veritat és que té més influència sobre el nostre descans del que creem. És un símbol de protecció ja que en dormir, el nostre subconscient necessita sentir una aportació extra de seguretat al cap. Per això, la paret on se secunda serà molt important. Quant a materials, evita els capçal metàl·lics ja que poden actuar com a amplificadors d’ones nocives que interfereixen en el descans. Més acollidors són els taulers de fusta massissa o els embuatats, que també es converteixen en suports per a llegir o xerrar una mica abans d’anar a dormir.

Capçal que emmagatzemen? Sí. En cas de necessitar més espai per a guardar, amb poc més de 20 cm de fons pots gaudir d’un capçal que integri baldes o fornícules.

Més idees: Capçals pintats en la paret.

  • Un altre recurs molt pràctic és el paper pintat, perquè afegeix calidesa a l’espai sense llevar ni un cm útil. La nostra recomanació és que triïs colors clars i si t’agraden estampats, el més petits possibles, per a no saturar el dormitori.

Decoració de parets amb paper pintat.

Inspiración decorar habitaciones dormitorio pequeñas

Sabies que…? Les fornícules són molt útils. Es tracta d’entrades que es realitzen en la paret a manera de prestatgeries encastades. Suposen un extra d’espai per a emmagatzemar coses petites com a llibres, fotografies o veles. Aquests petits detalls als quals no cal renunciar.

  • Cerca un element diferenciador. Per exemple, un sostre amb golfes. Que la teva habitació sigui petita no significa que no pugui ser acollidora. I és que quan es compta amb poc espai, l’arquitectura té més veu que mai. Pots cedir tot el protagonisme a la paret gràcies a un revestiment de pedra vista.

Inspiración decorar habitaciones dormitorio pequeñas

L’ordre garanteix el descans

La decoració ha de contribuir a eliminar tot el soroll visual. No es tracta de deixar el dormitori buit però sí que prioritzar el veritablement important. Un gran consell és disposar d’un bon sistema de magatzematge, si és a mesura, millor. El desordre ens provoca estrès, encara que sigui de manera inconscient, que afecta la relaxació. Si el teu dormitori és petit, aquí trobaràs més claus de decoració.

Llums càlides i tènues
Aquest tipus d’il·luminació és ideal per als moments previs al descans. En canvi, per a les primeres hores del dia, pot ser necessari una llum més freda i potent, que ens activi. Aconseguir aquesta dualitat és fàcil: combina diferents focus que hagin estat col·locats estratègicament. Un error molt comú és comptar amb un únic punt de llum en el centre de l’habitació, però això projectarà ombres i ens molestarà. Per això, les llums indirectes són idònies.

Per què els LED han conquistat les nostres cases? Perquè ofereixen molts formats, tons i temperatures per a adaptar-los al teu dormitori.
– Recorda la importància de les cortines, perquè són capaces de regular la llum, ajudar en l’estalvi energètic, aïllar el soroll o donar calidesa. Les cortines més espesses eviten el pas de la llum però si t’agrada que els raigs de llum entrin, penja unes cortines amb transparència i teles més lleugeres com les cortinetes.

Tauleta de nit: sí o no?

Sobre això, no hi ha res escrit però l’important és que acompanyin el llit, en cap cas, que tinguin més presència. També hi ha més alternatives, com un petit banc o una escala. Tampoc hauria de tenir una grandària massa petita perquè l’efecte òptic, en veure-la al costat del llit, no serà molt atractiu.

Sabies que la roba de llit també ajuda a millorar la qualitat del somni? Tria teixits naturals com el cotó, el làtex i la llana. Afegeixen un plus de confort, absorbeixen millor la humitat corporal i mantenen la temperatura uniforme per a gaudir d’un somni agradable.

Amb aquesta guia, tens tot l’essencial per a posar a punt el teu dormitori o revisar si necessites un canvi. I és que ja se sap, amb el descans no es juga.

Resumim les claus per a decorar una habitació de matrimoni petita:

Mobles funcionals que s’adapten a qualsevol espai: En lloc de la tauleta de nit, instal·la una petita còmoda amb diversos calaixos que et permeti guardar objectes i roba. Enginy al poder! Armaris de paret És la millor idea per a guanyar metres útils. I si són portes corredisses, resultaran molt més còmode. Teles i paper pintat Comptes amb moltes opcions per a multiplicar la llum i tenir sensació d’amplitud. Pinta el dormitori en blanc o tons clars i aprofita els tèxtils i els accessoris per a afegir notes de color. Explora els buits Per a treure’ls partit. Des de l’espai de la finestra baixa per a crear un banc a mesures fins a les fornícules. Una altra idea que et proposem, si el sostre és amb golfes, és col·locar un petit armari en la zona de menor altura al llarg de la paret. Segur que hi ha molts buits que poden ser els teus aliats. Inspiración decorar habitaciones dormitorio pequeñas És clar que per a nosaltres, amb un bon estudi i una selecció d’idees adequades, qualsevol habitació de dormitori petita pot convertir-se en un gran projecte.