Encara que la seva funció principal sigui la de facilitar-nos el magatzematge de les coses més petites de casa, és important que el disseny de les prestatgeries encaixi amb la resta de l’estada i ens inspiri dia rere dia gràcies a la seva estètica. Si t’estàs preguntant com decorar amb prestatgeries per a treure més partit a aquest moble, dóna un cop d’ull a aquestes deu idees que ara mateix, són plena tendència.

Necessites assessorament per a crear la casa dels teus somnis?

Decoración estanterías ideas

Les claus per a decorar amb prestatgeries

Coherència i equilibri: la fórmula de l’èxit

Comencem amb dues paraules que ens orientaran a l’hora d’omplir les prestatgeries. No totes són iguals així que abans de guardar el primer que se’ns ocorri, haurem de tenir en compte l’espai que ens proporcionen, si són obertes o semiamagades o si emprarem caixes i cistelles per a aconseguir un major efecte d’ordre visual. Però sempre, això sí, respectant la coherència i l’equilibri.

També haurem de pensar què posarem en elles, cosa que pot influir tant en la mena de prestatgeries que triem com en la quantitat. Tenim una biblioteca que ordenar? O no som grans lectors i les utilitzem més per a posar fotografies, flors o petits adorns? Com en qualsevol exercici de decoració i disseny, tot dependrà de les nostres necessitats.

Amb només una balda

No necessites més per a crear una prestatgeria perfecta. Amb un conjunt de baldes en una paret, pintades del mateix color, aconseguiràs un efecte de continuïtat visual molt atractiu, que flueix per si mateix. Pots triar distribucions molt diferents: damunt del sofà, aprofitant els espais inutilitzats, en una paret sencera, al voltant de la televisió…

Ideas decoración de estanterías

Sota l’escala

Rescata els buits sota l’escala i atorga’ls el protagonisme que es mereixen convertint-los en prestatgeries. A canvi, obtindràs un espai de magatzematge molt útil. Una idea que et proposem és crear una prestatgeria oberta i just al costat, un petit racó de lectura format per una butaca i un llum dempeus, per exemple. D’aquesta manera, a més d’un espai de magatzematge inesperat, li dónes una funció a un dels espais típicament desaprofitats d’una casa. No passaries una estona aquí?

Tot a la vista

No tinguis por de deixar-ho tot al descobert. S’emporten els prestatges oberts de dalt a baix de la paret. No sols decoren molt sinó que a més són un comodí perfecte per al magatzematge que tots necessitem. Complementa la prestatgeria amb un aparador per a les peces més especials, com les de la vaixella, que vols tenir més protegides.

Les llibreries, un clàssic

No tot són baldes i prestatges oberts: les llibreries són tot un clàssic i ajuden al fet que un saló sigui molt més acollidor. N’hi ha de molts estils i grandàries; no pensis necessàriament en mobles de gran grandària. N’hi ha senzilles i elegants.

Aprofita el capçal

Si t’avorreix la paret principal del teu dormitori, construeix una prestatgeria d’obra al voltant del llit. Així, podràs col·locar a prop els teus objectes més personals: llibres, plantes, fotografies, miralls, làmines… És una obra fàcil de fer que canvia el look de l’habitació ràpidament. Pots col·locar-la en el *cabecero o fins i tot en la base del llit. Pensa en els clàssics llits niu amb calaixos per a tenir magatzematge extra: doncs bé, hi ha models que, en lloc de calaixos, tenen un prestatge, perquè puguis dormir damunt de les teves històries preferides.

Vols més inspiració per a la teva capçal? Aquí trobaràs les nostres propostes.

Inspiración decorar estanterias

Si tens un saló rectangular…

I no saps com aprofitar les seves parets, opta per una prestatgeria al llarg. L’efecte de linealitat augmenta la sensació d’amplitud.

Truc visual: Paret o prestatgeria?
En alguns casos, les prestatgeries tenen una funció més: la de separar espais. Reemplaçant els envans de dalt a baix, les prestatgeries obertes per tots dos costats marquen la diferència sense trencar el pas visual ni la comunicació entre espais. Què més es pot demanar? Una bona idea per a habitatges diàfans que no volen renunciar a la intimitat.

7 idees per a separar ambients en la teva llar

Ideas decoración con estanterías

I com decorar amb prestatgeries en la cuina?

Depèn de com sigui i de les possibilitats que ens ofereixi. Els prestatges oberts resulten més lleugers i ofereixen moltes més possibilitats deco. Amb ells, podem jugar a lluir els pots de conserves o els utensilis de missatge que tanta vida aporten. Això sí, com vèiem al principi d’aquest article, cerca la coherència si no vols cansar-te abans d’hora i no oblidis afegir alguna planta per a donar alegria i aquest toc verd que tant inspira.

Decoración con estanterías

I com decorar amb prestatgeries en la cuina?

Depèn de com sigui i de les possibilitats que ens ofereixi. Els prestatges oberts resulten més lleugers i ofereixen moltes més possibilitats deco. Amb ells, podem jugar a lluir els pots de conserves o els utensilis de missatge que tanta vida aporten. Això sí, com vèiem al principi d’aquest article, cerca la coherència si no vols cansar-te abans d’hora i no oblidis afegir alguna planta per a donar alegria i aquest toc verd que tant inspira.

Més idees: decoració amb plantes d’interior

Vols un toc especial? Tenim més idees originals per a decorar amb prestatgeries!

Les prestatgeries invisibles

No, no són prestatgeries màgiques: es tracta d’una mena de balda dissenyada perquè, una vegada es col·loquin els llibres damunt, quedi oculta a la vista. És un petit suport de metall en forma de grapa que es col·loca en la paret de manera que quedin dos petits prestatges. Després es col·loquen els llibres horitzontalment, de manera que sembla que surin en la paret. Aquest tipus de prestatgeries ofereixen moltes possibilitats, ja que podem col·locar-les de manera que omplin una paret sencera, que formin columnes de llibres flotants o posar-les de manera individual en diferents punts per a obtenir un efecte més diàfan.

Les prestatgeries estil escala

I finalment, un comodí que ens treu de moltes dificultats per la multitud d’avantatges que ofereixen. El seu disseny obert les fa més lleugeres visualment i són molt funcionals, especialment si no comptem amb suficient espai per a crear prestatgeries d’obra. Per sort, sempre hi ha un pla B. Col·loca plantes, llibres o fotografies, de forma desenfadada, com si res estigués planejat.

Les mini prestatgeries

Les diem així perquè són més petites, com els seus propietaris. En els dormitoris infantils, les opcions es multipliquen i són molt més originals. Hi ha prestatgeries en forma de núvols, cases de nines, amb calaixos extraïbles… Les de *ratán creen ambients càlids i acollidors i mai passen de moda.

Inspira’t amb les nostres propostes per a decorar passadissos

Prestatgeries de mitjana altura

Sembla que, quan pensem en prestatgeries, pensem únicament en mobles que arribin per sobre dels nostres caps, que ocupin tota l’altura de la paret. Això no té per què ser així! Les prestatgeries de mitjana altura poden ser molt útils per a aprofitar espais que típicament no s’usen, com el passadís, o per a combinar aquest espai d’emmagatzematge amb altres elements purament decoratius com un mirall o un quadre. En un saló, per exemple, és una opció d’allò més interessant.

Cómo decorar estanterías

I finalment… prestatgeries inexistents!

Per a acabar, un petit toc de caos que encantarà als amants de la lectura… Una altra opció és… prescindir directament de les prestatgeries! Per descomptat, no en tota la casa, però es tracta d’una possibilitat amb molt d’encant si la limitem a un punt en concret. Pensa en el munt de llibres d’una prestatgeria invisible, però ara col·loca’l arran de terra al costat de la butaca en la qual t’asseus a llegir.

Encara no havíem parat esment a un dels punts més vists d’una casa: les prestatgeries. Ara ja sabem que podem triar entre molts models i que és essencial adaptar sempre aquesta peça a la nostra decoració i estil de vida. Necessites més inspiració? Passa’t pel nostre blog i descobreix totes les tendències que seguim des de NEXDOM.