Les modes no són per a tothom… Però segur que alguna vegada t’has acabat apuntant a alguna que al principi et semblava una bogeria. I, encara que el negre sempre sigui tendència, la veritat és que no ha estat sempre el color més popular en la decoració i l’interiorisme… Fins avui! Sí, els banys negres estan de moda: en aquest article et comptem per què.

tendencia-banos-negro

Baños negres: sí o no?

Tradicionalment, els banys sempre han estat de colors clars, com el blanc, el beix o el gris. No obstant això, enguany el total black ha arribat també a la decoració i s’ha convertit en el protagonista de les últimes tendències en banys. Per què? La resposta és molt senzilla: és elegant, atrevit i no deixa a ningú indiferent.

El bany és l’habitació ideal per a posar a prova les tendències més extremades: no és com el dormitori o el saló, estades en les quals solem prioritzar la lluminositat i la sensació de calma. És l’habitació en la qual solem passar menys temps, la qual cosa ho converteix en la millor estada per a experimentar. El color negre li aporta molta potència i personalitat i, a més, es pot combinar amb molts altres colors.

Els detractors d’aquesta tendència diran que es tracta d’un color trist i massa fosc, però, ben combinat, un bany en negre no té per què significar renunciar a la llum. I no oblidem que, encara que en la nostra cultura sigui el color del dol, és també el color de l’elegància per excel·lència.

tendencia-banos-negro

Idees i consells per a banys en negre

Ja has decidit fer el gran pas i apuntar-te a la moda dels banys negres? Perquè aquí tens unes quantes idees i consells per a dissenyar el teu bany:

  • El negre no té per què ser només negre: amb grisos foscos i antracites pot aconseguir-se el mateix efecte.
  • Pots combinar rajoles negres amb sanitaris blancs o al revés. De fet, el color negre afegeix possibilitats molt interessants als sanitaris en forma de textures i materials. La pedra, per exemple, està disponible en molts tons foscos. A més, la combinació del blanc i el negre mai falla.
  • No t’oblidis de la llum: el negre és el color més elegant, però no es pot negar que és també el més fosc. Aquesta tendència quedarà millor si tens llum natural, però, si no és així, augmenta la lluminositat amb una bona il·luminació artificial. Vés amb compte també amb les textures: els acabats mat no reflecteixen la llum, per la qual cosa solen contribuir al fet que l’efecte del negre sigui encara més fosc.
  • Si el teu bany és massa petit però no vols renunciar al negre, pots afegir petits tocs, com en les aplicacions o en el sòl.

Què et sembla aquesta moda? T’atreveixes a dissenyar un bany negre?

tendencia-banos-negro