Si per alguna cosa ens agraden tant les catifes és perquè són capaces d’omplir d’ànima qualsevol part de la casa. La seva funcionalitat va molt més allà de vestir els sòls i són una de les responsables de crear aquesta sensació de calidesa que tant busquem quan acaba l’estiu. Però com hi ha catifes de tota mena, també podem comptar amb elles en els mesos més càlids. En aquest article, et comptem tot el que necessites saber per a començar la tardor amb més textura i calidesa que mai.

Ideas alfombras salón

Per què triar una catifa per a la nostra llar?

Tot el que les catifes per al saló fan per nosaltres

Protegir els peus, crear espais més segurs (per exemple, en una zona de jocs per a nens) mantenir la temperatura de la casa, sumar en la decoració final o diferenciar espais… És clar que una catifa és un dels elements més versàtils.

Tendencias: alfombras para el salón

  • Els models que més s’estan veient són els que barregen textures en una mateixa peça, les de punt gruixut i les de nus llarg. La llana és un dels materials més típics quan s’acosta el fred però continuarem veient les de fibres vegetals: de sisal, ràfia, cànem o corda.
  • També triomfen les catifes de vinil perquè són rentables, repel·leixen la pols i són molt resistents al pas del temps. Ideals per a cuines i banys. Amb aquest model, es poden imitar els sòls de mosaic. Són una bona opció per a crear espais com la zona de menjador dins d’una gran saló.

Tendencias de alfombras para el salón

Sòls de rajoles hidràuliques per a la teva llar

  • Un mix que mai falla: el sofà blanc i una catifa de fibres. Aconseguirem un conjunt fresc, relaxat i molt natural. El millor? Totes dues eleccions són atemporals i encaixen en qualsevol mena de decoració.
  • Triar el sofà i la catifa del mateix color sempre funciona. Pots jugar amb la intensitat, això sí. Per exemple, que el sofà tingui un to més pujat i la catifa, una mica més subtil.
  • Tens un saló petit? Tria un sofà en blanc amb una decoració minimalista com a teló de fons. Finalment, acaba el cercle amb una catifa d’inspiració nòrdica, que farà molt més gran l’espai.

Alfombras para el salón ideas

Com decorar cases petites?

Crea racons originals triant la catifa correcta

  • Si en el teu saló hi ha un moble que vulguis destacar pel seu significat o, simplement, perquè és un dels teus favorits, pots usar la catifa per a donar-li més protagonisme. En aquest cas, millor un model rodó i monocromàtic, per a no destacar més que la peça triada.
  • Per una vegada, no direm això de “Menys és Més”. Des d’aquí, t’animem a crear combinacions amb diferents catifes per al saló, superposant les unes a les altres. El resultat és molt original si jugues amb diferents textures, grandàries i fins a colors.
  • Saps crear un efecte envolupant? Aquest joc visual consisteix a fer que el sofà es prolongui fins al sòl gràcies a la connexió entre catifa i sofà. Així, l’espai sembla molt més gran.

Alfombras salón ideas

  • Un sofà de línies rectes i disseny modular en un saló modern i actual pot tornar-se més personal si li afegeixes una catifa amb un disseny tipus patchwork. Els kilim, amb els seus colors i motius ètnics, són una de les propostes més atrevides que omplen de vitalitat qualsevol saló neutre i apagat.

Més idees per a la decoració de salons moderns

  • Acabem amb un exemple d’originalitat. I és que les catifes ja no són només quadrades, rectangulars o rodones. Enrere queden les formes habituals per a donar pas a siluetes trencadores que inunden de creativitat el nostre saló. T’atreveixes amb una catifa així? Si tens un espai de lectura o vols que hi hagi una zona de jocs per als més petits de casa, pots vestir el sòl amb una catifa diferent que se surti de la norma.

Ideas de alfombras para el salón

Finalment, ens quedem amb una de les reflexions que més s’estan compartint des del món de la decoració. I és que cada vegada es fa menys distinció entre catifes per a hivern o estiu. Encara així, encara hi ha teixits que encaixen més en una temporada que una altra. Pren nota: a la tardor i hivern, millor de llana o de fibres sintètiques i la resta de l’any, de fibra natural que aporta un toc fresc. En resum, no importa quina sigui la teva elecció però sempre encertaràs si afegeixes una catifa per al saló.