Tots ho hem desitjat alguna vegada i apareix en gairebé totes les pel·lícules que ens fan somiar. Però és que a més, es tracta d’una de les solucions més pràctiques per a organitzar la nostra roba i inspirar-nos cada matí, quan arriba el temut moment “no sé què posar-me”. El primer dilema ens porta a triar entre Vestidors o armaris però si tens la possibilitat de crear un vestidor obert a casa, no te’l pensis dues vegades. Els seus avantatges són infinits i prendràs una de les millors decisions per al teu dia a dia.

Vols un vestuari obert? Descobreix com podem ajudar-te!

Vestidores abiertos: ideas para crear un vestidor original

Per a començar, els vestidors oberts són molt millor que l’armari més complet que et puguis imaginar. Ara són tendència i els estem veient en molts projectes, però la veritat és que mai passa de moda comptar amb un espai així. Per això, no és d’estranyar que quan t’acostumes a un d’ells, ja no et planteges una altra forma de magatzematge. Tenir-ho tot a la vista és sinònim de molts avantatges. Amb aquestes idees, pots aconseguir un vestidor que a més, també sigui original. Hi ha una cosa més inspiradora?

Ideas para tener un vestidor abierto

Els avantatges dels vestidors oberts

 • Com et dèiem, tenir un vestidor obert té molts avantatges. Ja t’hem suggerit algunes en les línies anteriors, però te les expliquem totes a continuació:
  És una font d’inspiració: com et dèiem abans, veure tota la teva roba exposada i ordenada et facilitarà molt respondre a la pregunta «què em poso avui?». Ordena el teu vestidor per colors o per tipus de peça i instal·la un mirall de cos sencer per a provar-te tots els teus models sense haver de sortir de l’habitació.
 • Ajuda a mantenir l’ordre: a tots ens ha passat. No trobes aquesta camisa per cap lloc o un dia, fent neteja, descobreixes que tenies uns pantalons negres gairebé idèntics als quals t’acabes de comprar, però estaven… Sí, exacte: en el fons de l’armari. Amb un vestidor obert això no et tornarà a passar, ja que tot està a la vista i, amb la llum encesa, és molt més fàcil de trobar. Per descomptat, també està l’altra cara de la moneda: tenir un vestidor obert t’ajuda a mantenir l’ordre, però també t’obliga a fer-lo… Ja que, si no és així, el desordre quedarà totalment a la vista. L’assumpte de la neteja també suposa un petit desavantatge: els armaris no són immunes a la pols, com bé sabem, però el fet de ser un espai molt reduït i que disposa de dues portes tancades en tot moment fa que quedi més protegit de la pols. En el cas del vestidor no és així, així que no oblidis passar un drap o un plomall per sobre dels penjadors i dels colls de camises, vestits i jaquetes quan facis la neteja setmanal.

Més inspiració: Com incorporar una banyera a l’habitació

Ideas para tener un vestidor abierto

 • Guanyem amplitud: un armari és un moble molt voluminós. Ocupa molt espai i, segons la forma i la grandària de l’habitació, pot espatllar-la per complet. Amb un *vestidor obert podràs oblidar-te d’aquesta sensació de claustrofòbia que pot arribar a provocar un armari gran.
 • És la solució ideal per a distribucions incòmodes: aquest és un problema desconegut per a aquells que viuen en pisos de nova construcció, però per a qui viva en un pis antic les distribucions «estranyes» no seran cap excepció. Les realitats de les dècades passades influïen en el disseny de l’interior de les llars: per exemple, hi havia més habitacions i més petites i es tendia a tenir la superfície més compartimentada, mentre que ara preferim espais més diàfans que permetin que circuli la llum natural. Si vius en un pis antic, un *vestidor obert pot ser la solució perfecta a aquest *cuartito que uses com a traster perquè no saps quina altra funció donar-li. Si ho converteixes en el teu *vestidor, podràs llevar l’armari del dormitori principal i guanyar espai. El mateix principi serveix per a, per exemple, golfes mal aprofitades: condicionar-les i instal·lar prestatgeries, ruques i calaixeres pot ser la solució perfecta.
 • Oblida’t del canvi d’armari: a la majoria de nosaltres ens toca enfrontar-nos, dues vegades a l’any, al temut canvi d’armaris, en el qual canviem la roba estacional dels prestatges més alts als més accessibles. És una oportunitat immillorable per a fer neteja i desfer-nos de roba que ja no usem, però no ens enganyem… És una tasca llarga i pesada i que, a més, no podem triar amb llibertat quan fer, ja que és el canvi de temperatures el que marca els temps. Amb un *vestidor obert prou gran, podràs oblidar-te d’ella per sempre.
 • Tindràs un armari a l’última moda! Els *vestidores oberts són tendència i, encara que no és la raó més pragmàtica de la llista, viure en un espai modern sempre és d’allò més agradable.

Idees per a separar ambients i guanyar espai a casa

Habitación con vestidor abierto

Com organitzar un vestidor obert?

Aprofita bé els espais dels quals disposes per al teu vestidor

 • Aconseguir un vestidor obert és més fàcil del que sembla, especialment si tens un espai diàfan. Només hauràs de col·locar uns mobles baixos per a poder deixar sabates o caixes amb roba interior o accessoris, per exemple. Amb uns penjadors i baldes damunt d’ells, obtindràs un extra de magatzematge per a la roba que necessita penjador. És la fórmula perfecta i més ràpida.
 • La il·luminació és fonamental. Una filera de focus encastats en el sostre és una bona idea per a il·luminar aquest espai sense fer ombra.
 • Per als quals prefereixen que estigui obert a mig fer, o només en alguns moments, hi ha diversos recursos decoratius. El més senzill és instal·lar una cortina, si arrossega quedarà millor i si és de colors clars donarà més més llum a l’espai. L’altra opció és crear una porta corredissa de cristall. Amb aquest element, pots separar espais entre el vestidor i la resta del dormitori, especialment quan és petit i no vols perdre amplitud.
 • Llevar les portes dels armaris és una altra manera d’aconseguir que aquest moble es converteixi en un vestidor obert. Així podràs aprofitar la seva estructura interna. Un canvi d’aparença radical en un senzill pas.

Vestidores abiertos: ideas para crear un vestidor original

Cerca petites solucions per a estalviar espai

 • Una paret és més que suficient per a instal·lar la teva vestidor obert. Les baldes són una solució perfecta en el cas que l’espai sigui reduït perquè ocupen menys espai que els calaixos. També pots posar un espai amb una barra per a penjar les peces. Si necessites guardar coses petites, tria caixes o cistelles decoratives. Amb planificació i enginy, pots crear aquest vestidor des del sòl fins al sostre.
 • A vegades, les idees més senzilles són també les més pràctiques i en Nexdom, ens agrada tenir-les en compte. Només fa falta fixar-se en els rucs, que ens permeten col·locar la roba i fins i tot els accessoris, perquè alguns inclouen uns prestatges per a això. Una reinversió del vestidor que a més, per la seva aparença minimalista, és perfecte per a apartaments petits.
 • I finalment, si dins de l’espai no hi ha opció de crear un vestidor, pots buscar altres llocs com, per exemple, un passadís. Normalment creiem que no té moltes opcions d’ús però aquesta és una bona manera d’utilitzar-ho. Li trauràs tot el partit si aprofites les dues parets. Col·loca mòduls de sòl a sostre amb barres, calaixos i baldes. En aquest cas, l’important és deixar l’espai suficient per a passar i utilitzar el vestidor de manera adequada (almenys uns 90 cm).

 

Como tener un vestidor abierto

I si el passadís és molt estret? No descartis aquesta proposta. Simplement, aprofita una sola paret.

Tingues clares les teves necessitats de magatzematge

Altre dels aspectes clau a l’hora de crear vestidors oberts és tenir en compte el que guardaràs. El tipus de peces o l’ús que els dónes pot influir a l’hora de distribuir i pensar el disseny. Així que, un consell que sempre compartim és que plantejar-se ordenar les coses per categories. En una zona les samarretes, en una altra els jersey i les peces de punt i finalment, les peces d’abric. També reservarem un espai per a les sabates i les botes. Cada cosa necessita un mòdul diferenciat, perquè és millor que les jaquetes es pengin i els jersey es dobleguin i es col·loquin en baldes.

Vestidores abiertos: ideas para crear un vestidor original

Com portar el teu vestidor obert un pas més enllà

Tenir un vestidor obert ja és tota una declaració estètica, però no tenim per què conformar-nos amb això. Un vestidor no té per què limitar-se a ser un armari gran: és un armari transformat en habitació i pots fer amb ella el que vulguis… i el que et permeti l’espai disponible, és clar.

La cadira, el banquito o la butaca, un bàsic

Si hi ha alguna cosa que no pot faltar en el teu vestidor (sempre que la seva superfície ho permeti, clar), és una cadira, un banquito o una butaca on poder anar deixant la roba que descartis mentre tries el modelito del dia. Els vestidores ens encanten perquè ens permeten sentir el mateix que quan anem de compres: que en el nostre fons d’armari hi ha un món de possibilitats. Ajuda’t a aconseguir aquesta sensació amb un banquito!

Amplia l’espai amb un mirall

Això del mirall no admet discussió, veritat? Tinguis un vestidor gran o petit, necessites un mirall, encara que estigui en la cara interior de la porta perquè no cap en cap altre lloc. Si l’espai et permet instal·lar un mirall dempeus, millor que millor, però si has de penjar-lo de la porta, res t’impedeix donar-li un toc de glamur amb unes llums led estil camerino. Sempre que siguin afavoridores, clar!

Vestidores abiertos: ideas para crear un vestidor original

 

Tens espai? Instal·la un tocador!

Si l’habitació en la qual instal·laràs el vestidor és prou gran, quin millor complement que un tocador? D’aquesta manera, la convertiràs en un espai totalment dedicat al teu aspecte físic, a la cara que presentaràs al món cada dia. Pots ordenar el teu maquillatge, els teus perfums, les teves corbates, les teves joies… Pots fins i tot organitzar-les de manera que funcionin alhora com a element decoratiu.

No t’oblidis de la decoració!

I ja que parlem d’elements decoratius… Encara que la roba ben ordenada ja és tot un plaer per al sentit de la vista, no està de més col·locar alguna plantita, algun poster que t’inspiri o fins i tot alguna fotografia amb els teus sers estimats.

Vestidores abiertos: ideas para crear un vestidor original

Les 5 dubtes més freqüents a l’hora de crear vestidors oberts

Com han de ser els calaixos que inclogui?

Es recomanen calaixeres de 55 a 75 cm d’altura, que es corresponen amb 3-4 calaixos però sempre dependrà de les necessitats. No existeix una mesura estàndard per als calaixos, però normalment, l’altura oscil·la entre 25-28 cm.

I les barres?

Encara que es tracta d’adaptar el vestidor, per a camises i jaquetes el recomanable són 110cm d’alt; i per a vestits llargs, uns 180cm.

Accessoris extraïbles, sí o no?

Definitivament, sí. Per exemple, les baldes extraïbles són molt recomanables per a samarretes, camises o sabates. Millor posar-les des de meitat de l’armari cap avall, que és on són accessibles.

Què fem amb les sabates?

En els vestidors oberts també hi ha espai per a ells. Podem crear un racó mitjançant baldes obertes o extraïbles, en funció dels teus gustos i necessitats. Igual que amb la roba, posa en llocs més accessibles aquells parells que més utilitzis.

Quin és el millor material per al fons del vestidor?

Encara que no és la part amb més protagonisme, perquè no es veurà del tot, proposem laminatges estratificats perquè són resistents, fàcils de rentar i més econòmics que els de xapa natural. Millor en un acabat clar perquè la roba destaqui i hi hagi més sensació d’amplitud.

Inspiración de dormitorios perfectos para relajarte

Ideas para vestidores abiertos

I més enllà d’ajudar-te en la reforma i creació d’aquest projecte, encara podem donar-te un truc estètic perquè t’agradi més el resultat final: si organitzes la roba per colors t’agradarà més.

Amb aquestes idees, ha quedat demostrat que no fa falta disposar d’una sola habitació per a tenir un vestidor obert. Es tracta de trobar el sistema que més s’adapta al teu dormitori i dedicar un espai per al magatzematge. Ordenar la roba mai ha estat tan divertit. ¡Contacta amb nosaltres para crear el vestidor de tus sueños!