El saló-menjador és possiblement l’habitació més important de la casa. És on més temps passem, on ens relaxem i on socialitzem, ja sigui amb els membres de la nostra família o amb les visites. Si hi ha una estada on posar tota la nostra ànima, és el saló, així que, si estàs pensant a redecorar, no et perdis els consells de Nexdom per treure-li el màxim partit!

como-disenar-salon

Para atenció als teus hàbits i necessitats

Abans de redecorar una habitació tan important com el saló-menjador, el millor és analitzar quin ús us solem donar. El disseny d´un saló-menjador s´ha d´adaptar als nostres gustos i necessitats. Per exemple, si no solem ser amfitrions de grans àpats familiars i no tenim gaire espai, potser el millor és optar per una taula no massa gran que sigui extensible, per a les ocasions especials, i donar prioritat a la zona de descans, ja que és la que gaudirem més.

Potser ens agradi que sigui una zona tranquil·la i aïllada de la cuina, o potser, si ens agrada cuinar en família, la millor opció és fer reformes per tenir una cuina americana. Pensa bé quins elements vols: si tens una cuina espaiosa on guardar la coberteria i la cristalleria, potser la vitrina no és un moble imprescindible, encara que tradicionalment hagi estat un bàsic a tot salí. No perdis de vista que qui més gaudirà del teu saló… ets tu!

Necessites una reforma? T’assessorem!

como-disenar-salon

La distribució és la clau

El segon pas és analitzar l’espai disponible i pensar com el distribuirem. Per això, el millor és començar per decidir la ubicació dels mobles més grans: la taula, el sofà, el moble de la televisió… Observa de quina mena de llum natural disposes per ajudar-te i adapta l’espai a les teves necessitats. Un sofà en forma de L o un aparador us poden ajudar a dividir l’estada entre saló i menjador si voleu que hi hagi dos ambients diferents, per exemple.

Trucs per al disseny d´un saló menjador

Aquestes són les claus de Nexdom per aconseguir un disseny de saló-menjador digne de revista:

  • Tria una paleta de colors: quins colors vols al teu saló? Càlids o freds? Abans de començar a decorar, escull una paleta de colors que t’agradi i que transmeti les sensacions que busques, i cenyeix-t’hi. Per exemple, colors crema, fusta i verds; o colors més neutres i freds juntament amb algun toc de color més personal, com el mostassa.

como-disenar-salon

  • Mobles a mida: són la millor opció per aprofitar lespai al màxim, sobretot si aquest és limitat.
  • Prestatges de paret: a l’hora de decorar la sala menjador, és freqüent decidir-se per grans mobles per a la televisió. Tot i això, les últimes tendències s’allunyen dels grans mobles multiusos. Els prestatges de paret són una alternativa que compleix aquesta mateixa funció, però fa un efecte més diàfan, elegant i menys recarregat. Aquí podreu recordar les nostres idees per decorar la paret de la televisió.
  • Una catifa amb personalitat: Després d’escollir els mobles, arriba el moment d’afegir els detalls que convertiran el saló a la teva habitació preferida. Una catifa és el que realment portarà el disseny del saló-menjador al següent nivell, transformant-lo en un lloc acollidor. Pots triar alguna neutra i càlida o una estampada, perquè hi recaigui el pes de la decoració.

como-disenar-salon

  • Vesteix les parets: No deixis les parets nues, però tampoc et posis límits. Els quadres i les làmines són una opció estupenda, però hi ha moltes maneres de donar personalitat a les parets d’un saló, ja sigui amb prestatgeries amb llibres, motllures o fins i tot amb un mirall, que a més farà que l’estada sembli més gran.

A Nexdom som experts en reformes i interiorisme i t’ajudarem a treure el màxim profit al teu saló. Posa’t en contacte amb nosaltres i explica’ns com és el saló-menjador dels teus somnis. T’ajudem a aconseguir-ho!