Decorar un àtic pot ser una autèntica delícia, ja que les possibilitats són infinites. Per a fer-ho, és important que aprofitem els avantatges que ofereixen, que són, principalment, més llum natural i més privacitat. Si estàs buscant inspiració, has arribat al lloc adequat. Continua llegint per a descobrir idees i recomanacions!

Necessites una reforma integral per a crear l’àtic perfecte? T’assessorem!

Aprofita la llum natural

Una dels majors avantatges d’un àtic és que, a l’ésser l’última planta de l’edifici, ens permet disposar de molta més llum natural. Aprofita-la!

T’interessa: Com tenir una casa amb espais oberts?

decoracion-aticos-tendencias (2)

Grans finestrals

Les finestres, com més grans millor, perquè entri tota la llum possible. Viure en un apartament implica tenir menys accés a l’exterior que en una casa amb jardí, però en un àtic podem reduir aquesta diferència amb finestres grans.

Idees per a guanyar llum en la teva llar

Cuina oberta

Una altra manera d’aprofitar la llum natural és prescindir dels envans el màxim possible. Amb una cuina oberta, tipus loft, que estigui integrada en el saló menjador, podràs gaudir de llum natural també quan cuines. A més, el open concept t’ajudarà a multiplicar aquesta sensació d’obertura i d’espai que et proporciona viure en un àtic.

Cuines obertes que inspiren

decoracion-aticos-tendencias

Converteix la terrassa en una estada essencial

Si vius en un àtic, no converteixis la teva terrassa en una espècie de traster: dissenya-la de manera que et vingui de gust passar temps aquí. Pots, per exemple, convertir-la en una espècie de saló adjacent. Si, a més, t’has decidit per instal·lar una gran porta de vidre que ocupi tota la paret (una cosa molt recomanable entre el saló i la terrassa), tindràs espai suficient per a organitzar grans sopars o celebracions.

D’altra banda, és possible que tinguis la sort de comptar amb més d’un balcó o terrassa. En aquest cas, pensa a donar-li una funció diferent a cadascun d’ells. Per exemple, potser en una podem tenir una taula per a menjar a l’estiu i un espai en el qual els nens puguin jugar, i en l’altra instal·lar un bonic i relaxant racó de lectura.

decoracion-aticos-tendencias

Saca partit de les seves característiques

Molts àtics tenen característiques específiques, com a sostres alts, bigues o sostres amb golfes. Això li donarà un caràcter únic a la teva casa, així que no les passades per alt.

Cuida les bigues

Si hi ha bigues de fusta visibles en els sostres, una idea que t’ajudarà al fet que la teva casa sigui més acollidora és cuidar bé aquesta fusta i tractar-la perquè estiguin com a noves. El resultat és preciós.

Més idees: Com separar ambients a casa?

decoracion-aticos-tendencias

Instal·la prestatgeries que cobreixin tota la paret

Una prestatgeria que arribi fins al sostre és una forma tant funcional com estètica d’aprofitar els sostres amb golfes. Si, a més, tens sostres alts, no sols quedarà millor sinó que necessitaràs una petita escala, com si tinguessis a casa la teva pròpia biblioteca antiga!

10 idees de prestatgeries per a decorar

decoracion-aticos-tendencias

Pensa en una reforma més profunda

En un àtic, comptes amb la possibilitat d’engrandir l’espai disponible. Com? Amb una reforma que rescati l’altura que podria estar oculta després del sostre. Moltes vegades, en retirar els sostres falsos que vénen instal·lats per defecte, descobrim acabats preciosos que amb una mica de neteja i una mà de pintura aportaran personalitat a la nostra llar.

Què t’han semblat aquestes idees per a decorar un àtic? Recorda que et podem assessorar. Contacta amb nosaltres!