Diuen que l’adolescència és una etapa plena de canvis i també de creixement i autonomia. Dues paraules que sonen a fer-se grans. Dexar enrere l’infància és un pas important i afecta a totes les esferes de la vida. En un moment així, comptar amb un espai personal en el qual sentir-se a gust és fonamental. Per això, aquest procés mereix temps i una cerca d’idees de tota mena per donar el milllor resultat.

¡Dóna un canvi radical a través d’una reforma integral!

Aquest article el volem dedicar a tots aquells adolescents que ara estan decidint com volen que sigui el seu dormitori. 

Compartir aquesta experiència amb els pares és molt positiu i segur que ho recorden tota la vida. A l’adolescència, redecorar l’habitació és gairebé un ritu de pas: no només és el moment en què guardem els nostres peluixos, joguines i llençols amb estampats infantils; és també una de les nostres primeres decisions importants, una de les primeres vegades que tenim, dins uns límits, la llibertat per triar allò que volem: la primera vegada que construïm un espai propi. 

habitacion-juvenil-2021

Tendències de decoració d’una habitació juvenil el 2020

Combina els seus colors preferits

Els adolescents estan definint la seva personalitat i els colors vius són uns bons aliats per no perdre ni la vitalitat ni l’energia. Des de pintar els marcs de finestres, escollir una cadira descriptori de color o vestir el llit amb un to molt despert. És cert que necessiten serenitat però sense oblidar la joia. 

Vols saber més sobre els millors colors per pintar dormitoris? En aquest article, repassem la personalitat de cada color.

De fet, per pintar les parets, n’hi ha que prefereixen els colors neutres perquè afegeixen calidesa però no generen estrès en el dia a dia. Cal tenir en compte que els adolescents passaran molt de temps en aquestes habitacions i necessiten trobar l’equilibri per estar a gust. Un dels favorits és el gris; perfecte perquè és versàtil, modern i serè, encara que el blanc no passa mai de moda. No obstant això, si el teu fill o filla prefereix els tons vius, el seu color preferit no ha de ser una mala elecció. Només cal pintar una sola paret de color per aconseguir l’efecte desitjat sense perdre lluminositat.

T’interessa: Quins són els millors colors per pintar una habitació? 

I per què no anar un pas més enllà? En lloc de pintar una paret de color i després decorar amb làmines i fotografies, també es pot decorar directament sobre la paret amb un mural pintat. A l’adolescència és important fomentar la seva creativitat i, si ho pot fer a la seva pròpia habitació, se sentirà també més lliure, segur i escoltat.

Tria mobles originals i multifuncionals

Els llits amb dosser s’han tornat una de les peces preferides dels adolescents perquè aporten un encant especial i més intimitat que un llit normal. Però si solen ser amfitrions i convidar amics a casa, la millor opció és un sofà llit. Amb uns coixins i una catifa, tens tot el que necessitarà el teu fill per gaudir d’un saló de dia i un dormitori de nit on les converses i rialles entre amics estan assegurades.

A moltes famílies els encanta apostar pels llits amb emmagatzematge, perquè saben que els seus fills/es necessiten aquest espai extra per guardar-hi qualsevol cosa.

Una bona prestatgeria és imprescindible per mantenir l’ordre i, sobretot, assegurar l’organització i l’emmagatzematge en aquesta època d’estudis. Afegeix tot tipus de complements com una pissarra d’imants o caixes de diferents mides.

Al costat d’aquest moble, es recomana ubicar-hi un escriptori. Millor si és blanc od’un color neutre perquè facilita la concentració. Sobre la taula, no hi pot faltar un llum. Els anomenats escriptoris de doble ús, que es poden crear a mida, són una manera de guanyar espai, separar ambients i alhora mantenir l’ordre.

Aprofitar l’espai

Que l’habitació sigui petita no és excusa: per a un adolescent, tenir un espai propi és vital: la seva habitació és el seu refugi, el lloc on estudia i on es relaxa, on creixerà i trobarà una intimitat que cada cop serà més important per a ell. Si no disposeu de prou espai per tenir el llit i l’escriptori en una mateixa habitació, sempre es pot recórrer a una llitera o llit alt, de manera que pugui instal·lar sota el seu escriptori o un sofà llit per quan vinguin els amics; en definitiva, per construir un espai on se senti còmode i segur, que sigui seu, encara que sigui petit.

Una de les tendències en la decoració d‟una habitació juvenil ens convida a crear diferents espais (el de descans i el d‟estudi) en una mateixa estada. El cert és que és realment senzill amb un element com ara una cortina, una paret de pladur o una porta corredissa.

habitacion-juvenil-2021

Personalitzar el vostre espai és clau

Si alguna cosa no falta als adolescents és imaginació així que és possible que no es conformin amb pintar les parets. En aquest cas, un paper pintat amb un estampat atrevit i creatiu segur que els sembla millor idea. Una proposta que, com hem vist en altres articles, aquest any es repeteix a qualsevol racó de casa.

Si hi ha una etapa en què la decoració mural és present és l’adolescència. Fotos dels seus amics, de les vacances, pòsters, records de tota mena… Les parets són, per a ells, llenços per omplir de vida. Per descomptat, també veiem làmines decoratives amb missatges positius i vinils decoratius per començar el dia amb un somriure.

Un altre dels elements més populars en la decoració d’habitacions juvenils són les clàssiques pissarres de suro, una mena de llenç que poden actualitzar constantment amb noves fotografies preferides amb els amics, postals o entrades de concerts. Per descomptat, la clàssica pissarra de suro té també versions més modernes, com les taules metàl·liques perforades, que, a més de per decorar, serveixen com a organitzador, o els taulers enreixat de metall, que compleixen la mateixa funció que la pissarra, només que amb pinces en lloc de xinxetes.

Hi ha detalls que canvien completament l’estada

Un altre element cada cop més popular entre els adolescents són les decoracions amb llums de neó per a la paret. Estan disponibles en molts colors i formes, des de paraules com love o relax a altres de més figuratives. Hi ha altres opcions d’il·luminació més tènue, com els clàssics fanalets (que agraden a nens i adults) o la il·luminació led, la favorita entre els gamers.

Els pufs també són una aposta segura en la decoració d’una habitació juvenil. N’hi ha de moltes maneres i colors i són un lloc on seure a llegir, jugar o navegar per internet quan tinguin ganes d’estar sols.

habitacion-juvenil-2021

I per últim, una cosa molt comuna en aquesta etapa és provar noves aficions i convertir-los en part de la seva vida. Per això, els agrada exhibir-los i decorar el dormitori amb objectes que representen els seus hobbies. Això vol dir que és totalment normal veure un monopatí o una cistella si és el que els apassiona.

Ells/es també necessiten el seu espai, un lloc on sentir-se a gust, comptar amb privadesa i saber, alhora, que tenen els seus a prop. Aquestes són algunes idees de decoració d’habitació juvenil que aquest 2021 s’estan compartint, però la clau és crear un dormitori que sigui més madur sense perdre l’alegria i que els acompanyi en el creixement.

Després de veure aquestes imatges, només ens queda recordar-te que nosaltres també us podem acompanyar per crear l’habitació que el vostre fill/a somia. Contacta amb nosaltres!