Renova l’aspecte de la teva cambra de bany seguint les últimes tendències decoratives en estils, materials i mobiliari. T’expliquem quins són els secrets per aconseguir-ho.

L’estil nòrdic

Durant els últims anys, l’estil nòrdic s’ha convertit en una de les alternatives decoratives de màxima tendència, fins i tot per vestir espais com la cuina i el bany.

Originalment, vam descobrir l’estil nòrdic a principis del segle XX, en els països de la península Escandinava, –Suècia, Finlàndia i Noruega–, a més de la veïna Dinamarca, com a moviment que es basa essencialment en la funcionalitat i la simplicitat, eixos fonamentals per dissenyar espais en els quals la lluminositat es converteix en la gran protagonista.

A diferència del que podríem pensar, el disseny nòrdic actual s’allunya del concepte de fredor i minimalisme excessiu, amb què podríem relacionar-lo. Si aquest estil encaixa amb la teva idea de bany, pren nota d’aquests senzills consells.

Llum a dojo

Procura aprofitar al màxim la llum natural disponible i utilitzar amb encert l’artificial, per crear un espai més acollidor i confortable.

Elimina les barreres tèxtils, cortines i estors de les finestres, per gaudir al màxim de tots els rajos de sol, i evita els colors excessivament intensos apostant per propostes en què els blancs i els grisos siguin els grans protagonistes.

Blanc i gris, binomi guanyador

Utilitza la gamma cromàtica que t’ofereixen blancs i grisos per aconseguir multiplicar la sensació d’amplitud i lluminositat del teu bany, tant per als revestiments, els terres, i fins i tot el mobiliari. Si vols afegir un detall de color, fes-ho
en els complements tèxtils i els accessoris, especialment amb tons pastel, blaus, grocs, verds i roses, principalment.

Caràcter orgànic

La fusta és clarament un dels materials protagonistes de les decoracions nòrdiques, especialment els acabats naturals, és a dir, que hauries de fer servir la fusta si t’agrada aquest estil decoratiu: per a superfícies, mobiliari i fins i tot complements, com ara originals tamborets en forma de secció de tronc o gruixuts marcs per al mirall principal, la fusta serà una de les millors solucions. Això sí, procura triar dissenys ecològics i sostenibles, conceptes fonamentals en la filosofia nòrdica, especialment respectuosa amb el medi ambient.

L’estil vintage renovat

El moviment estètic vintage conquereix també espais tan particulars com la cambra de bany, per disse­nyar ambients decoratius carregats de personalitat. Utilitza-hi elements envellits, amb aquella bellesa que evoca de manera immediata altres temps, altres èpoques i altres formes de vida, tant en mobiliari com en revestiments i paviments.

Ceràmica i banyeres

El concepte de ceràmica tradicional va recuperant el seu antic prestigi, gràcies a les noves tecnologies: rajoles en tres dimensions, metal·litzades o plantilles d’aparença artesana es converteixen en grans aliats d’estil vintage. 

Si l’espai ho permet, tria una ba­nyera exempta com a peça principal, funcional i decorativa. Reproduccions d’antigues banyeres de ferro colat o peces originals restaurades vesteixen amb encert els banys vintage del segle XXI.

L’estil mediterrani

Si t’agraden els ambients càlids i acollidors, la fusta i els acabats naturals, l’estil mediterrani es converteix en una de les millors alternatives per dissenyar la teva cambra de bany.

Tria tonalitats naturals, en blanc, beix, pedra i grisos càlids, com a base, sobre la qual pots afegir detalls més atrevits, principalment en blau, color característic de la Mediterrània que ens trasllada a les illes gregues, a Tunísia o a les Balears.

Més fusta

Es tracta d’un dels materials estrella dels ambients marcats per l’estil mediterrani: utilitza-la en forma de revestiments o paviments, sense por de la humitat i la condensació que es genera a la cambra de bany: els nous materials de ceràmica, laminats o vinílics, que imiten amb fidelitat la textura i l’acabat de la fusta, es convertiran en els teus millors aliats.

La naturalesa envaeix la cambra de bany

Escull les plantes com a element decoratiu fonamental en banys d’estil mediterrani. Procura afegir espècies que sobrevisquin correctament a les condicions del bany, estança normalment poc lluminosa i humida. 

Ciment polit

La particular textura del ciment es converteix en un element absolutament essencial per vestir els banys d’estil mediterrani. Tria aquest acabat per dissenyar un original moble de lavabo o per revestir terra i parets del bany, en una tonalitat neutra, principalment en grisos, beix i blancs.

Amb aquests consells, una mica d’imaginació i l’ajuda dels professionals de Nexdom, aconseguiràs el bany que sempre havies imaginat.