Els passadissos són, potser, la part més ignorada de qualsevol casa. En part, és comprensible: són llocs de pas, espais destinats solament a anar d’una habitació a una altra. No ens asseiem a estar en família en el passadís, no sol ser l’escenari dels grans moments per a recordar.

A més, el passadís també ocupa un altre lloc en l’imaginari col·lectiu: es tracta del lloc de la casa més relacionat amb la por. Pensem en aquesta imatge d’un passadís fosc que hem de creuar per a arribar a l’altra punta de la casa, en aquestes portes, obertes o tancades, després de les quals podria esperar-nos alguna sorpresa… No sona molt prometedor, veritat? Llavors, per què no transformar el nostre passadís en un lloc càlid, agradable i acollidor? Hi ha mil formes diferents de decorar un passadís: amb fotografies, miralls, catifes, prestatgeries amb llibres… Però avui ens centrarem en una qüestió bàsica però també essencial: el color. A vegades, menys és més, i un toc de color pot ser la millor decoració possible. Però quins són els millors colors per a pintar un passadís?

colores pintar pasillo

Un passadís de colors clars

Oblidem la imatge del passadís fosc: el que busquem és un lloc lluminós i acollidor, una extensió del nostre saló o el nostre dormitori. Si aquest és el nostre objectiu, pintar el passadís del mateix color que el saló sempre és una bona opció, encara que també podem convertir-lo en un espai de transició triant un color diferent, però dins de la mateixa gamma.

colores-pintar-pasillo

Per què un color clar? Els passadissos solen ser estrets, així que els colors clars ens donaran una sensació d’espai i lluminositat. Un color fosc podria resultar una mica claustrofòbic, sobretot si tenim sostres baixos. Grocs pàl·lids, cremes, grises i terres clars són els colors ideals per a qualsevol passadís. El blanc és un clàssic que sempre funciona, per descomptat, però és una opció una mica més freda. Si volem convertir el passadís en un lloc acollidor, els colors càlids són el nostre millor aliat.

colores pintar pasillo

Dóna un toc personal al passadís amb un color atrevit

Fins ara hem pensat en el passadís com un lloc de pas, de transició entre una habitació i una altra: una decisió estètica que respon a la seva funció. No obstant això, una altra opció atractiva és dotar al passadís de la seva pròpia personalitat, alguna cosa que pots aconseguir fàcilment amb un color atrevit i trencador, com un blau fosc o verdós. Si tens les portes i els sòcols de color blanc, aquest toc de color pot quedar igualment acollidor i elegant. Si vols una opció encara més vistosa, pots recórrer al paper, una altra de les modes vintage que tornen a ser tendència, o fins i tot al sòl escaquer, que, a més, combinaria a la perfecció amb aquests colors tan atrevits.

colores pintar pasillo

En realitat, pots triar qualsevol color per a pintar el passadís. A l’ésser una habitació de pas, és ideal per a experimentar. Però, sigui com sigui el color, no oblidis afegir una il·luminació càlida i acollidora!