L’estil mediterrani s’ha convertit en una de les propostes decoratives de tendència, tant per a dissenyar espais costaners com en habitatges urbans. Aquest estil es caracteritza per la lluminositat, la frescor i la naturalitat, que predominen en cadascun dels espais que els acullen, a més de l’aplicació de colors suaus i relaxats, que permeten crear ambients més serens i acollidors.
PER ESTHER ALGARA

L’estil mediterrani beu de diferents fonts d’inspiració procedents de les diferents cultures que es troben a la conca de la mar mediterrània, fet que li confereix una essència i personalitat única. L’ús de materials autòctons, la naturalitat i la lluminositat que transmeten cadascun dels seus racons i el valor de l’artesania aplicat en diferents elements, ens permet dissenyar habitatges amb caràcter i estil inconfusible.

Materials de caràcter mediterrani

Aquesta tendència s’identifica per l’ús de materials com la fusta, el marbre, el ferro i la pedra natural, donant lloc a estades que respiren frescor, lluminositat i harmonia. És habitual fer servir la fusta, el marbre i la pedra per a pavimentar els sòls dels habitatges de tall mediterrani, tant en la seva forma autèntica, com en noves solucions de sòls laminats, vinílics o porcelànics que simulen el seu acabat i textura de manera sorprenent.
L’estil mediterrani també pot incloure la incorporació d’elements característics de la zona, com les rajoles hidràuliques, en la seva forma original o a través de la instal·lació de peces de nova fabricació, com un element que aporta personalitat i color a qualsevol espai. A més, a l’estil mediterrani també destaca la utilització d’elements decoratius que aporten un toc personal i acollidor, per a aconseguir l’equilibri perfecte entre elegància i senzillesa, evitant sobrecarregar els ambients amb adorns i objectes excessius que puguin entorpir el disseny de cada estada.
Així mateix, s’aposta per l’ús de materials reciclats que aporten als habitatges un caràcter més natural i sostenible, ajudant a cuidar i respectar el medi ambient.

Les bigues de fusta, que tendeixen a recuperar-se i a presentar-se en la seva màxima esplendor, aporten un aire rústic i acollidor, als diferents ambients, i la il·luminació en tons càlids és la clau per a aconseguir la sensació de tranquil·litat i benestar que es busca.

Integració d’espais

En els últims anys, a l’estil mediterrani també es busca maximitzar la llum natural i aprofitar les vistes, per la qual cosa una de les tendències actuals és la integració dels espais, que es tradueix en el disseny i distribució de zona diàfanes, que engloben el saló, el menjador i la cuina en una mateixa superfície.
D’aquesta manera, s’aconsegueix un ambient ampli, lluminós i perfecte per a gaudir en companyia.
Substituir els espais compartimentats per estades obertes de major superfície, amb l’eliminació d’envans i parets innecessàries, o afegir murs envidriats amb perfilería de ferro, el cual ens permet multiplicar la sensació d’amplitud de l’espai, a més de permetre que la llum natural flueixi per tots els racons.

reformas con aire mediterráneo

Cuines per a compartir

En el disseny i reformes de les noves cuines d’estil mediterrani es pretén trobar l’equilibri perfecte entre funcionalitat i estètica, que s’aconsegueix amb l’aplicació de materials naturals al costat d’elements de caràcter tècnic, que ens permeten gaudir d’un espai convertit en l’autèntic cor dels habitatges, en els quals cuinar, menjar i compartir, en família. Per això, la instal·lació d’illes de cuina amb zona de barra i tamborets, es transforma en una de les solucions de gran tendència.

Jardins interiors

A més de la creació d’espais integrats, trobem el disseny de jardins interiors com una altra de les propostes més populars en les reformes integrals d’estil mediterrani. Aquest tipus de patis o jardins poden ser petits i senzills, decorats amb algunes plantes autòctones en tests de format petit o mitjà, o solucions més sofisticades, en les quals un pati central possibilita l’entrada de la llum en els diferents ambients situats al seu voltant, perfectament decorats amb vegetació, plantes penjants i espècies de grans dimensions.

Els jardins interiors no només proporcionen bellesa als habitatges d’estil mediterrani, sinó que també ajuden a refrescar la casa en els estius més calorosos de Barcelona, gràcies a la vegetació aplicada i a la ventilació creuada que es genera entre les diferents obertures.

Colors suaus i naturals

L’estil mediterrani destaca per l’ús de tonalitats fresques i naturals com els blancs, els tons blaus, el verd i el groc, en les seves versions més pàl·lides, com a colors que reflecteixen la gamma cromàtica de l’entorn i la naturalesa mediterrània.
Aquests tons permeten crear ambients més lluminosos, acollidors i agradables que afavoreixen el descans en els espais situats en la zona de nit, com els dormitoris, i proporcionar major sensació de serenitat en la resta d’ambients de dia, com el saló, el menjador, la cuina i els banys. A més, aquests colors combinen a la perfecció amb els materials de la zona, com la pedra, la ceràmica i la fusta.

Espais exteriors

En ciutats com Barcelona es gaudeix d’un clima privilegiat, per la qual cosa el disseny d’espais exteriors en reformes integrals s’ha convertit en una de les propostes més demanades.
Aquest tipus d’espais exteriors es poden desenvolupar en forma de terrasses, balcons o patis, en els habitatges plurifamiliars convencionals, o a mode de grans jardins, amb porxo i piscina, en el cas de les cases unifamiliars com a solució ideal per a gaudir de l’aire lliure, en companyia de la família i els amics.

Si estàs pensant a renovar la teva llar, no dubtis a contactar amb Nexdom, experts en reformes a Barcelona. El nostre equip de professionals t’ajudarà a transformar les teves idees a la realitat, garantint un servei de qualitat i adaptat a les teves necessitats.