Quan decorem la nostra llar, és important construir un espai en el qual puguem relaxar-nos per complet. Això val per a qualsevol estada, però en el dormitori és encara més important. Per això el color blau és un dels més populars.

Necessites assessorament personalitzat per a la decoració de la teva llar? Contacta amb nosaltres sense compromís?

dormitori en blau

Els avantatges del color blau per a pintar una habitació

El blau és el color del cel i el de l’oceà que, casualment, són dues coses en les quals podem perdre’ns durant hores, que podem mentre ens relaxem i deixem la ment en blanc. No és casualitat que siguin blaves! Segons la psicologia del color, el blau transmet seguretat, estabilitat i profunditat, la qual cosa ajuda a calmar la ment i a tranquil·litzar-se i, per tant, redueix l’estrès, la tensió i fins i tot la por.

Més inspiració: Per què apostar pel blau per a les parets de la teva llar?

azul paredes dormitorio

Per tant, és un dels colors que més afavoreixen el descans. Per aquesta raó, el color blau sobreviu al costat dels neutres any rere any entre els colors tendència per a habitacions. D’altra banda, el blau és un color fàcilment combinable amb el blanc, els grisos i la fusta.

Els millors blaus per al dormitori

Tria el blau clar per a un estil relaxat

No és una sorpresa que el color blau clar sigui el que més afavoreix el descans. Redueix la tensió arterial i la freqüència cardíaca, i ens ajudarà a descansar molt millor. És possible que no et cridi l’atenció, però un blau clar no té per què ser avorrit: hi ha opcions amb molts matisos diferents i totes elles tenen un efecte relaxant. Pots triar un blau més fred, que viri lleugerament cap al gris i queda molt elegant, o un més verdós, que a més de ser tendència, ho farà més càlid i juvenil.

dormitorios en azul

Cuines en blava i blanc per a una cuina mediterrània

Aposta pel blau fosc si busques un dormitori sofisticat

El creguis o no, els colors foscos també poden quedar preciosos en un dormitori. Si et fa por perdre lluminositat, sempre pots pintar només una paret d’aquest color i deixar la resta en blanc, d’aquesta manera, el teu dormitori continuarà sent igual de lluminós. Una altra opció és combinar-ho amb mobles blancs i tèxtils en blaus més clars. Igual que amb el blau clar, hi ha molts blaus foscos que poden donar-li un caràcter diferent a la teva habitació: indi, blau de Prússia, añil…

La tècnica de pintar una sola paret serveix també amb altres blaus que, si bé no són tan foscos, sí que criden molt l’atenció, com el blava turquesa.

dormitorio azul

El blau, en els detalls

Si ets un acèrrim defensor de les parets blanques, hi ha altres maneres d’introduir el blau en el teu dormitori: pot ser present en els tèxtils, a les portes i les finestres o fins i tot en el capçal del llit. D’aquesta manera, et beneficiaràs dels efectes relaxants d’aquest color i continuaràs sent fidel a les teves parets blanques.

dormitorio azul

Ja t’has convençut de pintar el teu dormitori de color blau? Demana pressupost si necessites més idees!