Vols actualitzar la teva cuina i no saps per on començar? Per transformar l’aspecte de la llar no sempre calen grans obres que generen elevats costos i molèsties. De vegades, petites intervencions molt senzilles poden crear un efecte sorprenent.

La cuina, un dels espais de la casa amb més vida familiar i social, pot millorar molt després d’una reforma en profunditat, encara que aquest tipus d’intervenció implica una costosa inversió i molèsties que fins i tot ens poden obligar a deixar temporalment l’habitatge. Per això val la pena pensar en propostes molt més senzilles i econòmiques amb les quals aconseguiràs que la teva cuina sembli una altra gairebé sense obres.

Pinta les parets… o les rajoles

Substituir les rajoles pot ser una molt bona opció, tot i que esdevé una possibilitat cara que, a més, genera massa molèsties i runa. Per això es poden utilitzar alternatives molt més senzilles i d’efecte immediat. Si tens una paret pintada, fes que la pintin d’un altre color i transformaràs completament la imatge de la cuina. Atreveix-te amb un joc de contrastos i colors atrevits i aconseguiràs també més lluminositat. També es poden pintar les rajoles, un senzill gest amb el qual semblarà que s’ha dut a terme una renovació total. Avui les pintures per a rajoles existents al mercat ofereixen moltes possibilitats perquè, de manera ràpida i econòmica, les rajoles dels anys 70 i 80 semblin ben bé noves.

Vista general de la cocina

Paper pintat també a la cuina

A la zona d’office o com a revestiment en general, si col·loques paper pintat aconseguiràs que la teva cuina sembli una altra. Això sí, s’ha d’utilitzar paper vinílic de superfície plàstica que permeti fer-ne la neteja fàcilment amb un drap humit. Els vinils adhesius s’han convertit en una altra alternativa per donar un aire actual i modern a les cuines; es poden aplicar sobre una paret llisa, sobre les rajoles, o en la part frontal de calaixos, armaris o electrodomèstics. Una idea original i divertida, fàcil d’aplicar i molt econòmica. Hi ha alternatives per a tots els gustos.

La febre de la pintura de pissarra

La pintura de pissarra, que aguanta molt bé la humitat, s’ha convertit en una moda. Es pot aplicar a una paret, al mobiliari de cuina i, fins i tot, a la nevera; a més, permet després escriure-hi al damunt amb guixos, és a dir, ideal si hi ha nens a casa.

Crea una zona d’office

Encara que no tinguis gaire espai, amb un petit racó amb una balda i una esquadra n’hi ha prou. Amb uns tamborets, tindràs un lloc ideal per a esmorzars i berenars.

Apunta’t a la moda dels jardins verticals i les plantes, també a la cuina. Decora amb plantes crasses i cactus o dissenya un original hort urbà en petits testos. Una solució útil i decorativa.

Recorda que els professionals de Nexdom et poden ajudar amb les reformes de la teva cuina.